Profitul Shell a scăzut cu 58%, la 1,6 miliarde dolari, dar este peste așteptările analiștilor

Profitul Shell a scăzut cu 58%, la 1,6 miliarde dolari, dar este peste așteptările analiștilor
scris 4 mai 2016

Profitul Royal Dutch Shell a scăzut cu 58% în primul trimestru, la 1,6 miliarde de dolari, dar rezultatul este peste estimările analiștilor, de 1,18 miliarde de dolari, datorită producției de produse chimice, care a compensat faptul că prețurile petrolului au atins minimul ultimilor 12 ani, relatează Bloomberg.

Rezultatul, ajustat la elementele excepționale și modificările de stocuri, include profitul BG Group, cumpărat de Shell în februarie, scrie News.ro.

Directorul general al Shell, Ben Van Beurden, mizează că activele BG vor ajuta grupul să compenseze prețurile scăzute ale petrolului și să își devanseze competitorii, după revenirea cotațiilor.

Grupul anglo-olandez se folosește de rafinării și fabricile de produse chimice pentru compensarea declinului profoturilor din producția de petrol și gaze.

City Insurance are datorii mari și la Fisc, de peste 18 milioane de lei CITEȘTE ȘI City Insurance are datorii mari și la Fisc, de peste 18 milioane de lei

O strategie similară a ajutat și grupurile BP și Total să raporteze rezultate peste așteptările analiștilor, săptămâna trecută.

Prețurile petrolului au coborât în primul trimestru sub 30 de dolari pe baril, la cel mai redus nivel din ultimii 12 ani.

Între timp, cotațiile petrolului au revenit la circa 45 de dolari pe baril.

Revenirea prețurilor petrolului a făcut ca acțiunile Shell să crească cu 14% în acest an, după un declin de 31% în 2015.

Titlurile Shell au înregistrat în acest fel cea mai bună evoluție în rândul celor mai mari companii petroliere care nu sunt deținute de stat, între care Exxon Mobil și Chevron.

viewscnt
Afla mai multe despre
shell
ben van beurden