Proprietarul Sidex Galați își continuă expansiunea pe piața din SUA

Proprietarul Sidex Galați își continuă expansiunea pe piața din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2019

Grupul englez Liberty Steel Group, care anul acesta a finalizat achiziționarea combinatului siderurgic de la Galați, a anunțat că oferta sa de 28 milioane dolari l-a transformat în cumpărătorul preferat pentru Bayou Steel, o oțelărie din statul american Louisiana care, începând din luna septembrie, este sub administrare, informează AP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Liberty Steel a precizat că se așteaptă să finalizeze tranzacția până la data de 31 ianuarie 2020, adăugând că intenționează să modernizeze oțelăria din LaPlace și să demareze operațiunile în a doua jumătate a anului următor și producția de oțel până în 2021, arată Agerpres.

Preluarea Bayou Steel extinde afacerile din SUA ale Liberty Steel, care deține oțelării în Illinois, Ohio, New Mexico și Carolina de Sud.

FOTO GSP - prima companie autohtonă care va coordona o campanie de foraj la mare adâncime. Scarabeo 9 a părăsit portul Constanța, urmând să foreze pentru Lukoil și Romgaz CITEȘTE ȘI FOTO GSP - prima companie autohtonă care va coordona o campanie de foraj la mare adâncime. Scarabeo 9 a părăsit portul Constanța, urmând să foreze pentru Lukoil și Romgaz

În luna iulie a acestui an, Liberty Steel a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oțelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia și Belgia de la grupul ArcelorMittal. În prezent, Liberty Steel, parte din grupul GFG Alliance, deținut de miliardarul Sanjeev Gupta, a ajuns la aproximativ 30.000 de angajați.

Grupul Liberty face parte din Alianța GFG, un grup mondial de întreprinderi din industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică și servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris și New York și cu o prezență în aproximativ 30 de țări la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
liberty
bayou