Putin: Rusia este dispusă să înghețe sau să reducă producția de petrol, în colaborare cu OPEC

Putin: Rusia este dispusă să înghețe sau să reducă producția de petrol, în colaborare cu OPEC
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2016

Rusia, cel mai mare exportator de energie la nivel mondial, este dispusă să înghețe sau chiar să reducă producția de petrol, în cooperare cu OPEC, a declarat luni președintele rus Valdimir Putin, la Congresul Mondial al Energiei din Istanbul, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Putin și-a exprimat speranța că statele OPEC vor conveni limitele de producție la reuniunea oficială a organizației din noiembrie și că Rusia este pregătită să susțină decizia, scrie News.ro.

Rusia va continua să fie un furnizor sigur de energie, a precizat președintele rus.

Miniștri din unele dintre cele mai mari state producătoare de petrol s-au reunit în această săptămână în Turcia pentru a discuta soluții pentru reducerea excesului de ofertă din ultimii doi ani.

Cu un preț al petrolului Brent de circa 52 de dolari pe baril, mai puțin de jumătate din prețul înregistrat la jumătatea anului 2014, țări producătoare din Arabia Saudită și până în Rusia sunt supuse unor presiuni economice mari.

Raport: Investițiile în energie verde la nivel mondial au atins în T3 cel mai redus nivel din ultimii trei ani CITEȘTE ȘI Raport: Investițiile în energie verde la nivel mondial au atins în T3 cel mai redus nivel din ultimii trei ani

Luna trecută, la Alger, statele OPEC au anunțat că renunță la producția de petrol fără restricții, ceea ce a contribuit la creșterea cotațiilor.

”Nu este de neconceput ca prețul petrolului să ajungă la 60 de dolari pe baril până la sfârșitul acestui an”, a afirmat ministrul saudit al Energiei și Industriei, Khalid Al-Falih, la Istanbul.

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat luni că Rusia ar prefera înghețarea producției la nivelul actual, în locul unei reduceri.

Russia a produs în octombrie 11,2 milioane de barili de petrol pe zi, depășind un nivel record post-sovietic de 11,1 milioane de barili pe zi atins în luna precedentă, potrivit datelor preliminare ale Ministerului Energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
petrol
opec