TABEL Ieftinire considerabilă a carburanților. Prețurile au coborât la nivelul celor din urmă cu câteva luni

TABEL Ieftinire considerabilă a carburanților. Prețurile au coborât la nivelul celor din urmă cu câteva luni

Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 1 nov 2023

Companiile distribuitoare de carburanți au ieftinit în ultimele 24 de ore atât benzina, cât mai ales motorina, diferența de preț dintre cele 2 tipuri de combustibil coborând la 65 de bani/l, după ce la mijlocul lunii trecute sărise de 70 de bani/l. Evoluția cotațiilor internaționale, care se apropie de minimele ultimei luni, este probabil principalul motiv al reducerilor de prețuri efectuate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 9 noiembrie Gala anuală Povești cu Profit...made in Romania, în care sunt premiați manageri și companii românești - DETALII AICI

În urma ieftinirilor de astăzi, prețul unui litru de motorină standard în stațiile Petrom din capitală a coborât la nivelul celui de la începutul lunii septembrie, la 7,47-7,50 lei/l, iar cel al benzinei este de 6,82-6,89 lei/l, mai redus decât cel de la începutul lunii august.

OMV schimbă strategia și se delimitează de Rusia. Austriecii caută gaze în altă parte CITEȘTE ȘI OMV schimbă strategia și se delimitează de Rusia. Austriecii caută gaze în altă parte

În urmă cu numai 2 săptămâni, motorina era mai scumpă cu 15 bani/l, iar benzina cu 9 bani/l.

În stațiile OMV, benzina standard se comercializa miercuri dimineață cu 6,94-6,98 lei/l, iar motorina standard, cu 7,55-7,58 lei/l.

Ieftiniri a efectuat și Lukoil, în stațiile sale din capitală, benzina costând miercuri 6,83-6,88 lei/l, iar motorina, 7,53-7,56 lei/l.

EXCLUSIV Engie își face parc fotovoltaic în Brăila. Prima sa investiție greenfield locală în regenerabil, destinată operării proprii, din ultimii 10 ani. ″Una dintre primele centrale hibride din România.″ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Engie își face parc fotovoltaic în Brăila. Prima sa investiție greenfield locală în regenerabil, destinată operării proprii, din ultimii 10 ani. ″Una dintre primele centrale hibride din România.″

În stațiile Rompetrol și MOL, un litru de diesel standard poate fi achiziționat cu 7,6-7,66 lei, iar unul de benzină, cu 6,93-96,99 lei.

Cotațiile petrolului Brent, de referință pe pița occidentală, au coborât la aproape 85 de dolari pe baril, cu numai un dolar pe baril peste minimele ultimei luni, după ce ajunseseră în urmă cu 2 săptămâni și la 92,5 dolari/baril.

Potrivit CEO-ului OMV Petrom, liderul pieței distribuitoare de carburanți, Christina Verchere, “cererea de retail a crescut cu 5% în cel de-al treilea trimestru al acestui an, fiind stimulată de prețurile scăzute, iar cea de pe piața angro cu 14%, ca urmare a intensificării activității de construcții de drumuri”.

Volumul vânzărilor de produse rafinate ale OMV Petrom a rămas constant în trimestrul al treilea al acestuia an, la 1,51 miloane tone, în timp ce marja de rafinare a coborât la 16,8 dolari/baril, de la 17,1 dolari pe baril în perioada similară a anului trecut. În trimestrul al doilea, marja de rafinare a fost de doar 11,7 dolari/baril, rata de utilizare a rafinăriei Petrobrazi fiind de 31%, în urma reviziei în care aceasta s-a aflat în cel de-al doilea trimestru. În perioada iulie-septembrie, rata de utilizare a rafinăriei a urcat la 95%.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
omv
petrom
lukoil
mol
rompetrol
ieftiniri