Rafinăria românească a rușilor de la Lukoil a înregistrat pierderi de aproape jumătate de miliard de lei

Rafinăria românească a rușilor de la Lukoil a înregistrat pierderi de aproape jumătate de miliard de lei
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 29 sep 2023

Rafinăria ploieșteană Petrotel Lukoil, controlată de gigantul petrolier rus omonim prin intermediul diviziei sale de trading de mărfuri Litasco, înregistrată în Elveția, a avut o pierdere de aproape jumătate de miliard de lei anul trecut, potrivit unui document al companiei, analizat de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Sursa citată, care nu menționează cifra de afaceri din 2022 a Petrotel, dezvăluie o pierdere contabilă netă de 483,4 milioane lei.

DECIZIE România, obligată să recunoască cuplurile de același sex. Marea Curte a CEDO a respins apelul extraordinar al Guvernului Ciolacu CITEȘTE ȘI DECIZIE România, obligată să recunoască cuplurile de același sex. Marea Curte a CEDO a respins apelul extraordinar al Guvernului Ciolacu

Minusul este mai mare decât cel consemnat de rafinărie în 2020, de 441,8 milioane lei, la un rulaj de 3,8 miliarde lei.

În 2021, cifra de afaceri a Petrotel Lukoil a scăzut drastic, la puțin peste 1 miliard de lei, compania terminând însă anul pe plus, cu profit net de circa 22 milioane lei.

DOCUMENT Amendamentele pregătite de PSD și PNL - vor să interzică împrumuturile în numerar între acționari, administratori, persoane fizice și creditori cu persoane juridice, PFA, liber profesioniști CITEȘTE ȘI DOCUMENT Amendamentele pregătite de PSD și PNL - vor să interzică împrumuturile în numerar între acționari, administratori, persoane fizice și creditori cu persoane juridice, PFA, liber profesioniști

La nivel global, gigantul petrolier rus Lukoil și-a micșorat profitul pe anul trecut cu o cincime comparativ cu 2021 ca urmare a reducerii prețurilor hidrocarburilor exportate, însă paradoxal, în pofida sancțiunilor impuse de statele occidentale, rata de utilizare a rafinăriilor deținute în străinătate de companie, inclusiv în România, a crescut la un nivel record.

Compania-mamă a rafinăriei Petrotel Ploiești, Litasco, se judecă și în prezent cu ANAF pentru o decizie de impunere prin care Fiscul i-a cerut, în urma unei inspecții, să plătească impozit suplimentar în sumă totală de peste 50 de milioane de lei pe profituri obținute în 2021, din operațiuni din România de vânzare de produse petroliere, inclusiv la export, după cum a relatat în exclusivitate Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
pierderi petrotel ploiesti
rafinaria petrotel ploiesti
petrotel lukoil
lukoil romania
embargo petrol rusia