Rafinăriile europene sunt supraaprovizionate cu țiței, pentru că deficitul așteptat din cauza embargoului UE asupra petrolului rusesc nu s-a concretizat încă

Rafinăriile europene sunt supraaprovizionate cu țiței, pentru că deficitul așteptat din cauza embargoului UE asupra petrolului rusesc nu s-a concretizat încă
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2022

Rafinăriile europene s-au trezit supraaprovizionate cu țiței, deoarece deficitul așteptat din cauza interdicției UE asupra petrolului rus nu s-a concretizat încă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spreadul pentru țițeiul Brent pe termen de o lună s-a redus brusc în această săptămână, reflectând o ofertă mai bună pe piața fizică a petrolului, pe măsură ce temerile legate de embargoul UE asupra țițeiului rusesc încep să scadă, scrie News.ro.

Comercianții au citat capacitatea Europei de a înlocui petrolul rusesc cu petrol din Orientul Mijlociu, Statele Unite și America Latină, în timp ce Asia cere mai puțin țiței din cauza încetinirii economice și a utilizării sporite a petrolului rusesc.

Prețurile contractelor futures pentru petrolul Brent au scăzut, de asemenea, cu aproximativ 7% în această săptămână, slăbind pentru a doua săptămână consecutiv.

Centralele de apartament - incluse în Programul Rabla pentru electrocasnice CITEȘTE ȘI Centralele de apartament - incluse în Programul Rabla pentru electrocasnice

”Este prea mult petrol în jur. Rafinăriile (europene) par să fi supracumpărat în noiembrie și decembrie, probabil din cauza temerilor din jurul petrolului Ural”, a spus un trader european de țiței.

El a adăugar că grevele franceze și întreținerea rafinăriilor au contribuit, de asemenea, la un surplus de țiței.

Prețurile țițeiului Ural din Rusia au crescut în august, deoarece comercianții și rafinăriile s-au grăbit să cumpere cât mai mulți barili, de teamă că interzicerea UE asupra petrolului rusesc va duce la penurie.

Petrolul se îndreaptă spre un declin săptămânal de peste 10% CITEȘTE ȘI Petrolul se îndreaptă spre un declin săptămânal de peste 10%

E va interzice importurile de țiței rusești începând cu 5 decembrie și cele de produse petroliere începând cu 5 februarie.

O limită a prețurilor pentru țițeiul rusesc intră și ea în vigoare pe 5 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
rafinarii
petrol rusesc