Restart Energy lansează pe bursă o emisiune de obligațiuni verzi pentru finanțarea investițiilor

Restart Energy lansează pe bursă o emisiune de obligațiuni verzi pentru finanțarea investițiilor

Armand Domuța

scris 20 ian 2021

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică și gaze naturale de pe piața locală, pregătește lansarea unei emisiuni de obligațiuni verzi.

Prin această emisiune, Restart Energy targetează să obțină 3-5 milioane de euro pentru investiții. Dobânda va fi de aproximativ 8-10%, iar listarea la Bursa de Valori București va avea loc în următoarele săptămâni. 

Plan - Vânzarea ori închirierea unei locuințe sau obținerea unui certificat fiscal, condiționată de existența unei polițe de asigurare PAD CITEȘTE ȘI Plan - Vânzarea ori închirierea unei locuințe sau obținerea unui certificat fiscal, condiționată de existența unei polițe de asigurare PAD

“Emisiunea de obligațiuni este o primă etapă în executarea strategiei noastre privind numărul de clienți, integrarea de active de producție regenerabilă, extinderea regională și atingerea țintei de a furniza energie 100% din surse regenerabile. În următorii cinci ani vizăm atingerea unor ținte ambițioase, dar realizabile: capacități de producere  de energie regenerabilă de 500 MW, 300.000 de clienți retail și business, o cotă de piață de 2,5% la energie electrică și 1,5% pentru gaze naturale pe un model complet digital. Suma obținută prin această emisiune de obligațiuni ne va ajuta să ne atingem aceste obiective”, spune Armand Domuța, CEO si fondator Restart Energy.

Restart Energy vrea să lanseze anul acesta un plan de achiziții și dezvoltare de proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate de 500 MW. Proiectele urmează să fie finalizate până la sfârșitul 2025. Conducerea companiei își dorește ca în fiecare an, până în 2025, să achiziționeze și să dezvolte 100 MW de proiecte solare, eoliene, biogaz, biomasă și energie geotermală. Acest plan al Restart Energy va avea nevoie de investiții de aproximativ 100 de milioane de dolari pe an. În acest sens, de curând Restart Energy a intrat într-un joint venture cu compania de consultanță și administrare a fondurilor Interlink Capital Strategies (SUA). Acesta parteneriat va susține Restart Energy în executarea strategiei de dezvoltare de proiecte de energie verde în valoare de 500 de milioane de dolari în România și în țările vecine, concomitent cu extinderea pe piață americană.

Pe lângă achiziția și dezvoltarea de proiecte de 100 MW anul acesta, conducerea companiei vrea că în 2021 să dubleze volumele furnizate către consumatori atât pentru furnizarea de energie cât și pentru gaze naturale. 

Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Managementul Restart Energy, o companie înființată în 2015 la Timișoara, vrea ca până la finalul anului să ajungă la 65.000 de clienți persoane fizice, mai mult cu 35.000 față de 2020. De asemenea, pe segmentul de business vizează să ajungă la 7.500 de clienți, în creștere cu 50% comparativ cu anul trecut.

Avansul numărului de clienți, dar și adăugarea de noi linii de business - precum vânzarea de echipamente - vor duce la o majorare semnificativă a cifrei de afaceri. Astfel, Restart Energy mizează pe venituri de 220 milioane de lei în 2021, mai mult cu 100 de milioane de lei (+83%) față de anul trecut. Conducerea companiei are în plan ca la sfârșitul lui 2021 să atingă un profit net de 24, 2 milioane de lei, comparativ cu aproximativ 13 milioane de lei (estimat) anul trecut.

Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital 100% românesc, înființat în 2015 la Timișoara. Restart Energy are peste 30.000 de clienți persoane fizice și aproximativ 5.000 de clienți corporate. Compania are operațiuni în România și Șerbia și, începând cu 2021, intenționează să se dezvolte pe mai multe piețe europene, incluzând Germania și Spania.

viewscnt
Afla mai multe despre
restart energy
obligațiuni verzi