Rezervele de gaze naturale ale Germaniei au scăzut la un nivel ”îngrijorător”

Rezervele de gaze naturale ale Germaniei au scăzut la un nivel ”îngrijorător”
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2022

Nivelul rezervelor de gaze naturale ale Germaniei, extrem de urmărit în contextul tensiunilor Occidentului cu Rusia privind Ucraina, a scăzut recent în mod ”îngrijorător”, anunță o purtătoare de cuvânt a Ministerului german al Economiei și Climei, relatează AFP și Sputnik.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Supraveghem situația nivelului stocării și este cu siguranță îngrijorătoare”, a declarat într-o confernță de presă purtătoarea de cuvânt.

IKEA și-a transferat parcurile fotovoltaice din România cumpărate de la Vestas pe o singură firmă CITEȘTE ȘI IKEA și-a transferat parcurile fotovoltaice din România cumpărate de la Vestas pe o singură firmă

Stocurile de gaze naturale ale Germaniei au scăzut de la 40% la 35-36%, după ce s-au aflat în 2020 la 82%, precizează ea.

O decizie cu privire la o creștere a livrărilor de gaze naturale depinde de situația de pe piață și nu de voința politică, a subliniat ea, potrivit site-ului Sputnik.

Moscova nu va crește livrările de gaze naturale în Europa, din cauza lipsei comenzilor, declara miercuri Sputnik eeprezentantul permament al Rusiei pe lângă UE Vladimir Cijov, scrie News.ro.

Germania este necesar să-și reducă dependența de gazele naturale rusești și să-și îmbunătățească pregătirea pentru iarna viitoare prin alte importuri și o diversificare a aprovizionării, sublinia săptămâna trecută ministrul german al Economiei Robert Habeck.

Rusia asigură în prezent 55% dintre importurile germane de gaze naturale.

Guvernul lui Olaf Scholz a dat mereu asigurări că nu există riscul unei penurii de gaze naturale.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze naturale
germania