România a fost anul trecut al patrulea producător de petrol din UE

România a fost anul trecut al patrulea producător de petrol din UE
scris 15 iul 2019

România a fost anul trecut pe locul patru în Uniunea Europeană în ceea ce privește producția de petrol, cu 3,6 milioane de tone, în scădere cu 2% față de anul anterior, potrivit unui raport realizat de compania britanică BP la nivel mondial.

Principalul producător din UE a fost Marea Britanie, cu 50,8 milioane de tone, în creștere cu 9%, urmată de Danemarca, cu 5,7 milioane de tone (în scădere cu 15,9%), și de Italia, cu 4,7 milioane de tone (în creștere cu 12,9%), scrie Agerpres.

Carburanții sunt mai scumpi în benzinăriile de pe Autostrada Soarelui. Un plin costă cu peste 10 lei în plus CITEȘTE ȘI Carburanții sunt mai scumpi în benzinăriile de pe Autostrada Soarelui. Un plin costă cu peste 10 lei în plus

Cel mai mare producător de petrol din lume rămân Statele Unite ale Americii, cu o producție de 669,4 milioane de tone, cu 16,6% mai mult față de anul 2017. Pe locul doi este situată Arabia Saudită, cu 587,3 milioane de tone, în plus cu 3,4%, iar pe locul trei se află Federația Rusă, cu 563,3 milioane de tone, în creștere cu 1,6%.

În ceea ce privește rezervele dovedite de petrol, România este pe locul doi în UE, cu 600 de milioane de barili pe zi (aproximativ 100 de milioane de tone), devansând Danermarca și fiind la egalitate cu Italia. Înaintea țării noastre se află doar Marea Britanie, cu 2,5 miliarde de barili pe zi (300 de milioane de tone).

În total, în lume, rezervele dovedite de petrol se ridică la 1.729 miliarde de barili pe zi (244 de miliarde de tone).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petrol
bp