Rompetrol a cumpărat țiței pe 5 ani de la traderul elvețian al companiei-mamă din Kazahstan. Contract de multe miliarde dolari

Rompetrol a cumpărat țiței pe 5 ani de la traderul elvețian al companiei-mamă din Kazahstan. Contract de multe miliarde dolari
scris 27 ian 2021

Rompetrol Rafinare (RRC), operatorul rafinăriilor Petromidia și Vega, controlat de KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului petrolier kazah de stat KazMunayGas, a cumpărat țiței pe 5 ani de la traderul deținut de compania-mamă în Elveția, KazMunayGas Trading AG, furnizorul său uzual.

Astfel, RRC a încheiat în prima zi a anului în curs un contract de cumpărare de țiței la termen, pentru perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2025.

Valoarea totală a tranzacției este estimată la peste 10,31 miliarde dolari.

ULTIMA ORĂ Startup-ul românesc Morphl, care dezvoltă soluții AI pentru e-commerce, cumpărat de americanii de la Algolia, furnizori pentru Lacoste, Slack, Under Armour. Povestea companiei, prezentată la Profit TV CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Startup-ul românesc Morphl, care dezvoltă soluții AI pentru e-commerce, cumpărat de americanii de la Algolia, furnizori pentru Lacoste, Slack, Under Armour. Povestea companiei, prezentată la Profit TV

Plățile aferente contractului se vor face la fiecare livrare de țiței, în termen de 30 de zile de la data emiterii documentului de transport pe mare al mărfii.

La finalul anului trecut, Rompetrol Rafinare avea datorii (scadente și nescadente) de peste 31 milioane dolari către KazMunayGas Trading AG.

Ulterior, pe 4 ianuarie 2021, RRC a semnat cu subsidiara Rompetrol din Republica Moldova un contract de vânzare de produse petroliere în valoare estimată de aproape 147,9 milioane dolari. Contractul prevede plata în avans pentru livrări cu cisterne auto și la 30 de zile de la livrare pentru barje.

Pierderile grupului Rompetrol Rafinare au crescut de 5,8 ori în primele 9 luni ale anului trecut, față de perioada similară din 2019, la 156,18 milioane dolari, iar cifra de afaceri brută a companiei s-a comprimat cu 35,7%, la 2,511 miliarde dolari, "pe fondul influențelor generate de noul coronavirus, dar și din cauza volatilității fără precedent din piața petrolului", potrivit celui mai recent raport financiar al RRC.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol rafinare petromidia
kazmunaygas
kmg international
rompetrol achizitii titei