Rompetrol Rafinare va efectua o revizie programată a rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești

Rompetrol Rafinare va efectua o revizie programată a rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2018

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a anunțat că își va opri până pe data de 15 noiembrie activitatea rafinăriei Petromidia și a diviziei de petrochimie, pentru desfășurarea reviziei programate. În aceeași perioadă, și rafinăria Vega își va reduce activitățile de producție, potrivit companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

“Această revizie tehnică programată este importantă pentru menținerea rafinăriilor și a diviziei de petrochimie la capacitățile optime de producție, dar și pentru crearea cadrului necesar viitoarelor investiții. În plus, aceasta va permite funcționarea continuă a instalațiilor de producție din cadrul rafinăriei Petromidia până în 2020, când este programată revizia generală de 4 ani“, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov., potrivit News.ro

Lucrările de revizie a celor trei unități de producție (rafinăriile Petromidia și Vega, divizia de petrochimie) se vor ridica la circa 21,5 milioane de dolari, la care s-ar putea adăuga circa 4,5 milioane de dolari pentru alte operațiuni suplimentare, potrivit companiei.

Surpriză: Canadienii de la Blockchain Power suspendă mineritul de Bitcoin în România după doar 4 luni, reclamând devalorizarea monedei și prețul energiei CITEȘTE ȘI Surpriză: Canadienii de la Blockchain Power suspendă mineritul de Bitcoin în România după doar 4 luni, reclamând devalorizarea monedei și prețul energiei

”Sub coordonarea companiei Rominserv - contractorul general al KMG International, peste 40 de companii partenere, 2.000 de persoane pe platforma Midia și circa 200 de persoane la Vega vor contribui la finalizarea cu succes a acestor lucrări”, se arată în comunicat.

Totodată, în perioada de revizie, vor fi implementate 22 de proiecte de investiții pe platforma Midia și 5 în Vega, pregătirea instalațiilor pentru funcționare continuuă a rafinariei Petromidia până în 2020, dar și verificarea și reavizarea a peste 830 de conducte și echipamente sub presiune în Petromidia și 283 în Vega.

”Un proiect important al acestei revizii îl reprezintă înlocuirea la rafinăria Petromidia a unei coloane de stripare din instalația DGRS (Desulfurare gaze și recuperare sulf) - un echipament cu o lungime de 24 de metri, diametru de 2,7 metri și o greutate de circa 30 de tone. Proiectată de Rominserv și realizată în România de Comes Săvinești, aceasta va înlocui coloana pusă în funcțiune în 1980 și va asigura o creștere a capacității de procesare și a gradului de protejare a mediului înconjurător”, se arată în comunicat.

Rafinăria Petromidia a procesat în prima jumătate a anului circa 3,1 milioane tone de materie primă, în creștere cu peste 27% față de nivelul obținut în perioada similară din 2017. În aceeași perioadă, rafinăria Vega Ploiești a procesat o cantitate totală de 194.000 tone, în creștere cu 28% față de perioada similară din 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol rafinare
kmg international