Rompetrol Rafinare va efectua o revizie programată a rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești

Rompetrol Rafinare va efectua o revizie programată a rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești
scris 30 oct 2018

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a anunțat că își va opri până pe data de 15 noiembrie activitatea rafinăriei Petromidia și a diviziei de petrochimie, pentru desfășurarea reviziei programate. În aceeași perioadă, și rafinăria Vega își va reduce activitățile de producție, potrivit companiei.

“Această revizie tehnică programată este importantă pentru menținerea rafinăriilor și a diviziei de petrochimie la capacitățile optime de producție, dar și pentru crearea cadrului necesar viitoarelor investiții. În plus, aceasta va permite funcționarea continuă a instalațiilor de producție din cadrul rafinăriei Petromidia până în 2020, când este programată revizia generală de 4 ani“, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov., potrivit News.ro

Lucrările de revizie a celor trei unități de producție (rafinăriile Petromidia și Vega, divizia de petrochimie) se vor ridica la circa 21,5 milioane de dolari, la care s-ar putea adăuga circa 4,5 milioane de dolari pentru alte operațiuni suplimentare, potrivit companiei.

Surpriză: Canadienii de la Blockchain Power suspendă mineritul de Bitcoin în România după doar 4 luni, reclamând devalorizarea monedei și prețul energiei CITEȘTE ȘI Surpriză: Canadienii de la Blockchain Power suspendă mineritul de Bitcoin în România după doar 4 luni, reclamând devalorizarea monedei și prețul energiei

”Sub coordonarea companiei Rominserv - contractorul general al KMG International, peste 40 de companii partenere, 2.000 de persoane pe platforma Midia și circa 200 de persoane la Vega vor contribui la finalizarea cu succes a acestor lucrări”, se arată în comunicat.

Totodată, în perioada de revizie, vor fi implementate 22 de proiecte de investiții pe platforma Midia și 5 în Vega, pregătirea instalațiilor pentru funcționare continuuă a rafinariei Petromidia până în 2020, dar și verificarea și reavizarea a peste 830 de conducte și echipamente sub presiune în Petromidia și 283 în Vega.

”Un proiect important al acestei revizii îl reprezintă înlocuirea la rafinăria Petromidia a unei coloane de stripare din instalația DGRS (Desulfurare gaze și recuperare sulf) - un echipament cu o lungime de 24 de metri, diametru de 2,7 metri și o greutate de circa 30 de tone. Proiectată de Rominserv și realizată în România de Comes Săvinești, aceasta va înlocui coloana pusă în funcțiune în 1980 și va asigura o creștere a capacității de procesare și a gradului de protejare a mediului înconjurător”, se arată în comunicat.

Rafinăria Petromidia a procesat în prima jumătate a anului circa 3,1 milioane tone de materie primă, în creștere cu peste 27% față de nivelul obținut în perioada similară din 2017. În aceeași perioadă, rafinăria Vega Ploiești a procesat o cantitate totală de 194.000 tone, în creștere cu 28% față de perioada similară din 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol rafinare
kmg international