Energy.forum – Corneliu Bodea, CRE: Avem proiecte energetice majore, dar ne lipsesc predictibilitatea și coerența legislativă

Energy.forum – Corneliu Bodea, CRE: Avem proiecte energetice majore, dar ne lipsesc predictibilitatea și coerența legislativă

Corneliu Bodea, în dreapta

scris 29 oct 2018

România nu duce lipsă de proiecte energetice majore, însă ceea ce lipsește pentru succesul acestora este predictibilitatea și coerența legislativă, a declarat, la Profit Energy.forum, președintele Centrului Român al Energiei (CRE), Corneliu Bodea.

Conferința a fost organizată cu sprijinul ExxonMobil și Romgaz, cărora le mulțumim pentru participare

Evenimentul a fost transmis live pe Profit TV, putând fi urmărit și AICI

"România nu duce lipsă de proiecte energetice majore, aș putea spune chiar că este o inflație de proiecte de investiții majore în energie. Proiectul strategiei energetice naționale enumeră o serie de proiecte enorme de investiții. Dar este nevoie de stabilitate, predictibilitate și coerență legislativă. Toată lumea cere stabilitate legislativă, a devenit o adevărată marotă a conferințelor din industria energetică, un lucru pe care până și guvernanții au ajuns să-l solicite, ca și cum ar trebui să vină din altă parte, nu de la ei", a spus Bodea.

Acesta a venit și cu un exemplu cu privire la lipsa de coerență legislativă a guvernanților.

"Pe de o parte, Guvernul afirmă că dorește extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale a și creșterea numărului de locuitori racordați la acestea. Însă, pe de altă parte, ANRE reduce rata reglementată a rentabilității operatorilor de distribuție, ceea ce descurajează investițiile acestora și deprimă interesul companiilor pentru astfel de proiecte", a arătat președintele CRE. 

viewscnt
Afla mai multe despre
profit energy.forum
corneliu bodea
centrul roman al energiei
rata reglementata a rentabilitatii
distributie gaze
tarif distributie gaze
pret gaze
investitii energie
strategia energetica