Rusia anunță că va crește aprovizionarea cu gaze către Europa în cazul în care Canada returnează turbina de la gazoductul Nord Stream 1

Rusia anunță că va crește aprovizionarea cu gaze către Europa în cazul în care Canada returnează turbina de la gazoductul Nord Stream 1
scris 8 iul 2022

Kremlinul a anunțat că va crește livrările de gaze către Europa dacă o turbină pentru gazoductul Nord Stream 1, deservită în prezent în Canada, va fi returnată, relatează Reuters.

Ucraina se opune predării de către Canada a unei turbine către compania rusească Gazprom, controlată de stat, pentru livrări de gaze naturale Germaniei, întrucât gestul ar încălca sancțiunile împotriva Rusiei, a declarat, joi, pentru Reuters, o sursă din Ministerul Energiei din Ucraina, scrie News.ro.

Vonovia, cel mai mare proprietar de locuințe din Germania, va reduce, iarna, temperatura din apartamente la 17 grade în timpul nopții. Cum se calculează prețul căldurii pentru chiriașii germani CITEȘTE ȘI Vonovia, cel mai mare proprietar de locuințe din Germania, va reduce, iarna, temperatura din apartamente la 17 grade în timpul nopții. Cum se calculează prețul căldurii pentru chiriașii germani

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a respins acuzațiile potrivit cărora Rusia folosește petrolul și gazele pentru a exercita presiuni politice.El a spus că sistarea întreținerii conductei Nord Stream planificată pentru luna iulie este periodică și  nimeni nu ”a inventat” reparații.

Gazprom a redus, luna trecută, capacitatea de-a lungul conductei Nord Stream 1 la doar 40% din nivelurile obișnuite, invocând întârzierea returnării echipamentului, care s-a aflat în service în Canada, la compania germană Siemens Energy.

"Sancțiunile interzic transferul oricărui echipament care are legătură cu gazele", a spus sursa din Ministerul Energiei.

O decizie de a returna turbina a fost deja luată, a spus o sursă familiarizată cu acest subiect, adăugând că nici Canada nici Germania nu vor ca turbina să fie un pretext pentru Rusia pentru a opri livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
nord stream 1
turbina