Rusia va vinde săptămâna viitoare o participație de 19,5% la Rosneft - surse

Rusia va vinde săptămâna viitoare o participație de 19,5% la Rosneft - surse
scris 28 oct 2016

Guvernul de la Moscova va dispune la începutul săptămânii viitoare vânzarea unei participații de aproximativ 700 miliarde de ruble (11 miliarde dolari) la compania petrolieră Rosneft, potrivit unei surse familiare cu situația citată de Reuters.

Autoritățile ruse vor să vândă un pachet de 19,5% din acțiunile Rosneft, cea mai mare companie petrolieră locală în funcție de capitalizare, pentru a majora veniturile la buget, afectate de scăderea prețurilor petrolului. Vânzarea participației, evaluată de guvern la cel puțin 700 miliarde de ruble, va fi intermediată de banca italiană Intesa Sanpaolo.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg la jumătatea anului, președintele rus Vladimir Putin se gândește să vândă participația către investitori din China și India.

Consiliul Concurenței: România a înregistrat cea mai mare reducere din UE a prețului benzinei în ultimii doi ani CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței: România a înregistrat cea mai mare reducere din UE a prețului benzinei în ultimii doi ani

Rusia deține, prin intermediul companiei Rosneftegaz, 69,5% la Rosneft, în acționariatul companiei regăsindu-se și grupul britanic BP, cu o participație de 19,75%.

La începutul lunii, statul a vândut 50,1% din acțiunile companiei Bashneft către Rosneft, în schimbul a 330 miliarde de ruble (5,3 miliarde dolari). Potrivit unui purtător de cuvânt al Rosneft, compania a cerut, vineri, acordul autorităților antitrust pentru a prelua integral controlului Bashneft.

Bashneft produce aproximativ 425.000 de barili pe zi, sau 4% din producția națională a Rusiei, în timp ce Rosneft pompează peste 4 milioane de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
rosneft
rusia
vanzare
actiuni