RWEA are un nou președinte. „Acum este momentul în care regenerabilele trebuie să iasă din status quo-ul existent."

RWEA are un nou președinte. „Acum este momentul în care regenerabilele trebuie să iasă din status quo-ul existent."

Carlo Pignoloni

scris 18 mai 2020

Conducerea Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA) l-a ales pe Carlo Pignoloni, CEO și Country Manager Enel România, drept noul președinte al Asociației, înlocuind-o pe Claudia Brânduș, cea care a condus Asociația în ultimii patru ani și care s-a alăturat, anul trecut, echipei de Afaceri Europene a Grupului Enel la Bruxelles.

În aceeași ședință a board-ului RWEA, Adrian Borotea, Director Afaceri Corporatiste si Strategie de Grup in CEZ Romania, a fost reales în funcția de Vicepreședinte al Asociației, fiind astfel asigurată continuitatea în activitatea de conducere a RWEA.

Carlo Pignoloni are experiență în domeniul energiei regenerabile și cunoaște piața de energie din România, contribuind la dezvoltarea capacităților de energie regenerabilă în cei 4 ani petrecuți la Enel Green Power România, între 2008 și 2011. În 2019  a revenit în România, pe poziția de Country Manager al Enel. În poziția ocupată anterior, a fost responsabil de gestionarea a 14 GW de capacități regenerabile pe care Enel Green Power îi are în Italia.

„Acum este momentul în care regenerabilele trebuie să iasă din status quo-ul existent și să joace în România rolul pe care îl merită, pentru a asigura bunăstarea cetățenilor și sustenabilitatea economică. Regenerabilele nu mai pot rămâne o nișă, ci trebuie să își asume rolul de coloană vertebrală a societății, așa cum va arăta în viitor. Regenerabilele reprezintă chintesența și motorul noului Pact Ecologic European, Pact care reprezintă mult mai mult decât o strategie energetică. Pactul Ecologic European este despre cum să facem Tranziția Energetică să fie justă, inclusivă și sustenabilă, susținută de o strategie pe termen lung cu impact transversal de la industrie la comunități și societate, în general”, a declarat Carlo Pignoloni.

EXCLUSIV Rădulescu, Vodafone: România se află în centrul unui ciclon, acum este soare, este frumos, nu bate vântul. Dar dacă vine vârtejul direct peste noi? CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Rădulescu, Vodafone: România se află în centrul unui ciclon, acum este soare, este frumos, nu bate vântul. Dar dacă vine vârtejul direct peste noi?

Adrian Borotea, vicepreședintele RWEA din anul 2017 și unul dintre inițiatorii proiectului Academia RWEA, își propune să continue proiectele care poziționează RWEA ca o asociație care identifică și implementează soluții concrete de dezvoltare a sectorului energetic.

„După 4 ani de provocări pentru sectorul energiei eoliene din România, îmi închei mandatul cu satisfacția de a fi ajutat la crearea unui dialog mai deschis și mai eficient asupra Tranziției Energetice, prin evenimentele și celelalte activități de comunicare ale RWEA.  Asociația poate să construiască pe această fundație, ducând lucrurile la un nivel superior odată cu intrarea României într-o nouă etapă, în care energia regenerabilă capătă o relevanță superioară. Sunt încrezătoare că sub conducerea lui Carlo Pignoloni, colegul și mentorul meu, un profesionist cu peste 30 ani de experiență internațională, RWEA va promova cele mai bune soluții pentru România”, a declarat fostul președinte RWEA, Claudia Brânduș.

Claudia Brânduș își va continua misiunea la Bruxelles, fiind responsabilă cu coordonarea Afacerilor Europene ale țărilor în care Enel este prezent în Europa, în afară de Italia și Spania.

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) este cea mai puternică asociație de energie regenerabilă din România, care participă din anul 2008 la procesul de transformare a pieței energetice românești și reprezintă interesele unei industrie cu 3000 MW de energie eoliană instalați în România de companii precum CEZ, Enel, EDP, Engie, Vestas, cu dezvoltatori de noi capacități de energie și furnizori de servicii conexe.

viewscnt
Afla mai multe despre
rwea
conducere
enel
cez