Șeful E.ON avertizează că interzicerea gazului rusesc va duce la creșteri dramatice de prețuri

Șeful E.ON avertizează că interzicerea gazului rusesc va duce la creșteri dramatice de prețuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2022

Consumatorii germani trebuie să se pregătească pentru creșteri dramatice de prețuri, dacă Uniunea Europeană va interzice gazele rusești, a declarat directorul general al grupului de utilități E.ON Germany, Filip Thon, adăugând că prețurile cresc deja rapid și fără o astfel de măsură, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un interviu pentru agenția de presă germană RND, Filip Thon a avertizat că firma de utilități se confruntă în această primăvară cu prețuri de 20 de ori mai mari la gaze și de opt ori mai mari la electricitate comparativ cu situația din urmă cu un an. Cât de mult vor mai crește prețurile în situația unui embargou pentru gazele din Rusia depinde de măsura în care Germania își va majora rezervele, care în prezent sunt la aproximativ 25%-27% din capacitate, înainte de următorul sezon rece, a spus Thon.

GRAFIC Criza de energie din Franța este atât de acută, încât Carrefour stinge luminile în supermarketuri CITEȘTE ȘI GRAFIC Criza de energie din Franța este atât de acută, încât Carrefour stinge luminile în supermarketuri

"Situația este foarte tensionată, chiar și fără oprirea livrărilor", a spus Filip Thon pentru RND, adăugând că oprirea importurilor de gaze rusești ar avea "consecințe dramatice pentru economia germană", scrie Agerpres.

Șeful E.ON a cerut statului să ofere un sprijin financiar suplimentar pentru gospodăriile private pentru a limita impactul loviturii, de exemplu prin reducerea taxelor la facturile la energie.

După mai mulți ani în care a prosperat de pe urma importurilor de energie din Rusia, Germania este zguduită în prezent de o dezbatere cu privire la modul cum ar trebui reduse relațiile de afaceri dintre cele două țări, care potrivit criticilor au ajutat Rusia să își finanțeze invadarea Ucrainei. Rusia furnizează aproximativ 40% din necesarul de gaze al Europei.

Ministrul german al Finanțelor a respins luni ideea unui embargou UE asupra importurilor de gaze din Rusia, chiar dacă creșterea numărului de victime în rândul civililor din Ucraina sporește presiunile asupra blocului comunitar să impună sancțiuni asupra sectorului energetic al Rusiei.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate și soluții energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienți, atât rezidențiali, cât și companii și municipalități. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 17 ani. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetele locale se ridică la 2,7 miliarde de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
gaze