Șeful OMV dat în judecată de un reprezentant al populației maori din Noua Zeelandă

Șeful OMV dat în judecată de un reprezentant al populației maori din Noua Zeelandă
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2019

Activistul de mediu și reprezentantul populației maori din Noua Zeelandă, Mike Smith, și-a anunțat joi intenția de a demara o acțiune la Curtea Penală Internațională de la Haga împotriva directorului general de la OMV, Rainer Seele, susținând că din cauza operațiunilor de foraj efectuate de OMV în apele de coastă ale Noii Zeelande, Seele a contribuit la distrugerea terenului și a modului de viață al populației maori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Prin continuarea operațiunilor de explorare de petrol și gaze în contextul urgenței privind schimbările climatice, companii precum OMV îi condamnă pe urmașii noștri la un viitor cu suferințe imense", susține Mike Smith. Potrivit acestuia, operațiunile OMV în Noua Zeelandă trebuie să înceteze. "Descoperirea de petrol și gaze alimentează schimbările climatice și au consecințe devastatoare pentru populația noastră și biodiversitate", a spus Mike Smith, potrivit Agerpres.

CONFIRMARE: Rețeaua Clinicile Dentare Dr.Leahu a lansat obligațiuni și vine la bursă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE: Rețeaua Clinicile Dentare Dr.Leahu a lansat obligațiuni și vine la bursă

Potrivit ONG-ului Greenpeace, OMV este ultima mare companie petrolieră internațională care operează în continuare în Noua Zeelandă și intenționează să continue producția de petrol și gaze în pofida rezistenței exprimate de populația indigenă. Conform Tratatului de la Waitangi, semnat în 1840 de populația Maori și coroana britanică, populația Maori trebuia consultată cu privire la proiectele de foraje offshore de petrol și gaze însă potrivit lui Mike Smith astfel de consultări cu OMV nu au avut loc încă.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
noua zeelandă
mike smith
rainer seele