Shell - cel mai mare profit din istoria sa de 115 ani

Shell - cel mai mare profit din istoria sa de 115 ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 feb 2023
Gigantul din domeniul petrolului și gazelor Shell a raportat un profit anual record, după ce prețurile energiei au crescut anul trecut în urma invaziei Rusiei în Ucraina.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
 
Profitul a ajuns la 39,9 miliarde de dolari (32,2 miliarde de lire sterline) în 2022, dublu față de anul anterior și cel mai mare din istoria sa de 115 ani.
ULTIMA ORA GRAFICE Profit record al OMV Petrom, de 2,1 miliarde euro, de aproape 2 ori mai ridicat decât precedentul, din 2013 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORA GRAFICE Profit record al OMV Petrom, de 2,1 miliarde euro, de aproape 2 ori mai ridicat decât precedentul, din 2013

Compania a anunțat și un nou program de răscumpărare de acțiuni în valoare de 4 miliarde de dolari, ceea ce a dus la creșterea acțiunilor.

Gigantul energetic a raportat un profit ajustat pe acțiune de 1,39 dolari în ultimele trei luni ale anului 2022, depășind consensul analiștilor de 1,15 dolari, potrivit FactSet. Veniturile au crescut cu 19%, la 101,3 miliarde de dolari, depășind estimările de 94,3 miliarde de dolari.
EXCLUSIV DOCUMENT Bruxelles-ul a transmis României un prim răspuns la întrebarea de 1 miliard euro: Plătește OMV Petrom taxa de solidaritate? Două puncte clarificate, unul în suspensie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Bruxelles-ul a transmis României un prim răspuns la întrebarea de 1 miliard euro: Plătește OMV Petrom taxa de solidaritate? Două puncte clarificate, unul în suspensie

Profitul record a venit în pofida prețurilor mai mici la petrol și gaze în trimestrul al patrulea, în contextul unor rezultatele solide din tranzacționarea gazelor naturale.

Trimestrul al patrulea a încheiat un an extraordinar pentru cele mai mari companii de petrol și gaze din lume, caracterizat de prețuri ridicate la energie ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina. Firmele energetice au înregistrat profituri record de când prețurile la petrol și gaze au crescut în urma războiului, notează BBC. Prețurile la energie începuseră să urce după blocajele legate de pandemie, dar au crescut brusc în luna martie a anului trecut, pe fondul războiului.
 
Prețul țițeiului Brent a ajuns la aproape 128 de dolari pe baril după invazie, dar de atunci a scăzut la aproximativ 83 de dolari. Prețul gazelor a crescut și el, dar a scăzut de la maximele înregistrate. Prețurile mai mari la energie au condus la profituri uriașe pentru companiile energetice, dar au alimentat și o creștere a facturilor la energie pentru gospodării și firme.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
shell
profit shell
rezultate shell
profit record shell