OMV Petrom: Nu datorăm contribuția de solidaritate, dar o vom plăti dacă ANAF ajunge la altă concluzie

OMV Petrom: Nu datorăm contribuția de solidaritate, dar o vom plăti dacă ANAF ajunge la altă concluzie
scris 2 feb 2023

OMV Petrom consideră, în urma calculelor făcute pe baza cifrelor rezultatelor financiare pe anul trecut și a prevederile legislației în vigoare, că nu datorează contribuția de solidaritate de 60% impusă la finalul anului trecut de Guvern, însă dacă ANAF ajunge la altă concluzie, o va plăti, a declarat directorul financiar al companiei, Alina Popa, într-o conferință de presă, răspunzând unei întrebări.

În baza ordonanței nr. 186/2022 și a Regulamentului european, făcând toate calculele, am avem o cifră de afaceri în sectoarele respective (vizate de contribuția de solidaritate – n.r.) de sub 75% (din total – n.r.). Astfel, nu datorăm această taxă. În situația în care, din motive pe care nu le putem vedea la acest moment, ANAF ar ajunge la o altă concluzie, bineînțeles că vom plăti, așa cum plătim întotdeauna toate taxele și contribuțiile acolo unde suntem obligați și trebuie să le plătim″, a spus Popa.

FOTO Sorin Crețeanu, unul dintre cei mai discreți investitori imobiliari din România, lansează un ansamblu rezidențial în Buftea CITEȘTE ȘI FOTO Sorin Crețeanu, unul dintre cei mai discreți investitori imobiliari din România, lansează un ansamblu rezidențial în Buftea

OMV Petrom are, bineînțeles, și posibilitatea de a contesta în justiție o eventuală decizie de impunere a Fiscului în acest sens.

Potrivit rezultatelor financiare preliminare pe 2022 ale OMV Petrom, compania a obținut cumulat pe segmentele Explorare și Producție plus Rafinare și Marketing, vizate de contribuția de solidaritate, venituri de 47,63 miliarde lei, reprezentând sub 61% din veniturile totale de 78,25 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
contributie solidaritate petrol gaze carbune rafinarii
suprataxare petrol gaze rafinarii carbune
supraimpozitare energie