Shell va plăti aproape două miliarde de dolari impozite extraordinare în UE și Marea Britanie

Shell va plăti aproape două miliarde de dolari impozite extraordinare în UE și Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2023

Compania petrolieră Shell a anunțat că va plăti circa două miliarde de dolari (aproximativ 1,9 miliarde de euro) impozite extraordinare în Uniunea Europeană și Marea Britanie, aferente anului 2022, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acestea corespund modificărilor introduse în UE și Marea Britanie, începând din septembrie, pentru impozitarea câștigurilor extraordinare pe care companiile de petrol și gaze le-au obținut grație prețurilor ridicate la materiile prime, la nivel global, scrie Agerpres.

Inflația din zona euro a scăzut peste estimări și a revenit la o singură cifră pentru prima dată din august CITEȘTE ȘI Inflația din zona euro a scăzut peste estimări și a revenit la o singură cifră pentru prima dată din august

Aceste două miliarde de dolari se vor adăuga celor 360 de milioane de dolari taxe neașteptate, pe care compania le-a anunțat deja investitorilor, au precizat reprezentanții Shell.

Prin această decizie, compania petrolieră va plăti impozite în Marea Britanie pentru prima dată în ultimii cinci ani, când a beneficiat de returnarea impozitelor datorită investițiilor realizate în Marea Nordului.

Shell, care va prezenta rezultatele anuale luna viitoare, a informat, de asemenea, că se așteaptă ca vânzările în sectorul produselor chimice să fi fost "semnificativ mai reduse" în ultimele trei luni din 2022, comparativ cu trimestrul anterior.

Totodată, a semnalat că producția de gaze naturale lichefiate în trimestrul menționat a fost afectată de întreruperi importante în două centre din Australia.

viewscnt
Afla mai multe despre
shell
impozite