Siemens Energy și-a asigurat un acord cu guvernul pentru garanții de ordinul miliardelor de euro

Siemens Energy și-a asigurat un acord cu guvernul pentru garanții de ordinul miliardelor de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2023

Guvernul german, Siemens AG și alte părți implicate în discuții pentru acoperirea unor garanții de ordinul miliardelor de euro, legate de proiecte pentru Siemens Energy, au convenit asupra unui acord de principiu, au spus trei persoane familiarizate cu problema, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Siemens Energy produce turbine cu gaz și eoliene, precum și stații mari de transformare, echipamente energetice vitale pentru eforturile țării de a elimina treptat combustibilii fosili, ceea ce a determinat Berlinul să caute sprijin pentru ceea ce consideră o companie relevantă din punct de vedere sistemic, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ România poate fi totuși prima țară din lume cu mini-reactoare nucleare americane. Proiectul din SUA al NuScale, dezvoltatorul tehnologiei SMR, a fost anulat. UPDATE Reacția Ministerului Energiei din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România poate fi totuși prima țară din lume cu mini-reactoare nucleare americane. Proiectul din SUA al NuScale, dezvoltatorul tehnologiei SMR, a fost anulat. UPDATE Reacția Ministerului Energiei din România

Unele detalii ale acordului sunt încă în discuție, au spus persoanele, adăugând că Siemens AG, principalul acționar al Siemens Energy, cu un pachet de 25,1% din acțiuni, a fost pregătită să ajute oferind unele dintre garanții.

Acțiunile Siemens Energy au crescut cu până la 8% în urma știrii și au închis în urcare cu 6,3%, cel mai mare avans consemnat de acțiuni blue-chips germane.

Acțiunile Siemens au crescut și ele în urma informației și au încheiat ziua în urcare cu 2,4%.

Acordul mai trebuie să sfie întocmit și aprobat oficial de către toate părțile interesate, ceea ce ar putea dura ceva timp, au spus sursele. În octombrie, Siemens Energy a dezvăluit discuții cu guvernul german, bănci și Siemens AG cu privire la ceea ce surse au spus că sunt garanții de 15 miliarde de euro (16 miliarde de dolari) pentru garanții de proiect și garanții necesare pentru a proteja portofoliul de comenzi de 109 miliarde de euro al companiei.

Băncile au devenit mai stricte în acordarea acestora din cauza ratelor mai mari ale dobânzilor, a problemelor la turbinele eoliene ale Siemens Energy și a mișcării S&P din iulie de a reduce ratingul de credit pe termen lung al grupului la BBB-, cu doar o treaptă peste nivelul junk, receomandat investițiilor.

Google scoate produsele Fitbit de la vânzare din 29 de țări, inclusiv România CITEȘTE ȘI Google scoate produsele Fitbit de la vânzare din 29 de țări, inclusiv România

Până la 30% din portofoliul de comenzi al Siemens Energy este în avans, care este ponderea care trebuie să fie susținută de garanții, au spus anterior persoane familiare cu problema, adăugând că aproximativ jumătate din aceasta, sau aproximativ 15 miliarde de euro, trebuie să fie acoperite de guvern, bănci și Siemens.

Siemens Energy a refuzat să comenteze un acord provizoriu, făcând referire la comentariile cancelarului german Olaf Scholz de miercuri, spunând că un acord ar putea fi încheiat foarte curând dacă toate părțile și-ar împărți responsabilitatea.

Un purtător de cuvânt al Siemens AG a declarat că a rămas ”în discuții foarte constructive pentru a defini cea mai bună soluție posibilă în interesul tuturor părților implicate”.

Ministerul Economiei din Germania a mai spus că discuțiile sunt în desfășurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens energy
germania
garantii