Parlamentul European vrea un embargo asupra gazului lichefiat din Rusia

Parlamentul European vrea un embargo asupra gazului lichefiat din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2023

Parlamentul European a cerut joi o aplicare mai strictă a sancțiunilor împotriva Moscovei și un embargo total asupra importurilor rusești de gaz natural lichefiat (GNL) și gaz petrolifer lichefiat (GPL), care reprezintă un câștig de mai multe miliarde de euro pentru Rusia, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o rezoluție adoptată joi, deputații europeni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la lacunele existente în pachetele de sancțiuni deja adoptate de UE după invazia rusă din Ucraina în februarie 2022, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ România poate fi totuși prima țară din lume cu mini-reactoare nucleare americane. Proiectul din SUA al NuScale, dezvoltatorul tehnologiei SMR, a fost anulat. UPDATE Reacția Ministerului Energiei din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România poate fi totuși prima țară din lume cu mini-reactoare nucleare americane. Proiectul din SUA al NuScale, dezvoltatorul tehnologiei SMR, a fost anulat. UPDATE Reacția Ministerului Energiei din România

Prin urmare, ei consideră că este necesar ca Uniunea Europeană să colaboreze cu țările G7 pentru a impune o interdicție totală asupra importurilor rusești de GNL și GPL.

Conform unui raport publicat la sfârșitul lunii august de ONG-ul Global Witness, UE și-a majorat importurile de GNL cu 40% în primele șapte luni ale anului față de aceeași perioadă din 2021, pentru o valoare de aproximativ 5,29 miliarde de euro, în beneficiul, denunță unele state membre, al mașinii de război rusești.

Dar alte țări europene sunt mai reticente să facă acest lucru din cauza dezechilibrului pe care o astfel de măsură l-ar putea provoca pe piața europeană a gazelor, ale cărei prețuri ar putea crește vertiginos.

Legea pensiilor a fost adoptată de Guvern, a anunțat Marcel Ciolacu CITEȘTE ȘI Legea pensiilor a fost adoptată de Guvern, a anunțat Marcel Ciolacu

În rezoluția fără caracter obligatoriu, eurodeputații solicită, de asemenea, un embargo asupra importurilor de diamante din Rusia sau reexportate de Moscova în UE.

Cele 27 de țări pregătesc un nou pachet de sancțiuni, al 12-lea, pe care urmează să îl discute la o întâlnire la începutul săptămânii viitoare, potrivit unor surse diplomatice europene.

Acest nou pachet ar urma să includă măsuri privind diamantele. 

viewscnt
Afla mai multe despre
parlamentul european
embargo
gaz