Siemens renunță la parteneriatul cu o companie din Rusia, în contextul scandalului turbinelor care au ajuns în Crimeea

Siemens renunță la parteneriatul cu o companie din Rusia, în contextul scandalului turbinelor care au ajuns în Crimeea
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 iul 2017

Grupul industrial german Siemens a decis să renunțe la colaborarea cu compania rusă Interautomatika, la care deține o participație minoritară, în urma scandalului creat după ce patru turbine pe gaz pe care le-a vândut pentru a fi instalate în Rusia au ajuns în Crimeea, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Siemens nu are încă indicații clare privind încălcarea sancțiunilor impuse asupra Rusiei de către statele occidentale, însă deține informații credibile, potrivit cărora cele patru turbine au ajuns în Crimeea, potrivit unui comunicat al grupului german.

"Această evoluție reprezintă o încălcare gravă a contractelor Siemens și a regulilor UE. Siemens va renunța în totalitate la participația minoritară pe care o deține la compania rusă Interautomatika", arată documentul menționat.

Reuters: Rusia a mai livrat două turbine în Crimeea, într-o posibilă amplificare a conflictului cu Siemens CITEȘTE ȘI Reuters: Rusia a mai livrat două turbine în Crimeea, într-o posibilă amplificare a conflictului cu Siemens

Potrivit unor surse citate de Reuters, Interautomatika este implicată în instalarea și punerea în funcțiune a turbinelor în Crimeea, regiune anexată abuziv de Rusia în 2014.

Siemens și-a reevaluat acordurile de licență cu firmele rusești care au legătură cu situația și analizează colaborările potențiale dintre subsidiarele sale și alte entități din întreaga lume cu privire la livrările către Rusia.

Totodată, grupul german și-a reînnoit oferta de a răscumpăra turbinele și a rezilia contractul original cu Technopromexport, companie rusă cu capital de stat, împotriva căreia a demarat o acțiune în instanță. Siemens a cerut Technopromexport să nu mai facă alte livrări în Crimeea și să returneze turbinele în peninsula Taman, din sudul Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens
rusia
crimeea
turbine
sanctiuni