Situația Germaniei în privința gazelor este tensionată și s-ar putea înrăutăți

Situația Germaniei în privința gazelor este tensionată și s-ar putea înrăutăți
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2022

Aprovizionarea cu gaze a Germaniei este în prezent asigurată, dar situația este tensionată și nu poate fi exclusă o înrăutățire a situației, a afirmat autoritatea de reglementare a rețelei, după ce grupul rus Gazprom a oprit livrările prin conducta Nord Stream 1, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Rusia a suspendat reluarea livrărilor de gaze prin gazoductul Nord Strem 1, oprite pe 31 august pentru lucrări de întreținere, afirmând că a găsit o scurgere de petrol la o turbină, scrie News.ro.

FOTO Pasajul Unirii, redeschis după o investiție de 12 milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Pasajul Unirii, redeschis după o investiție de 12 milioane de euro

Grupul rus Gazprom, care deține monopolul exporturilor de gaze ale Rusiei, nu a menționat când ar putea relua livrările de gaze prin această conductă.

Vineri, Gazprom a declarat în schimb că va livra sâmbătă 42,7 milioane de metri cubi (mcm) de gaze naturale către Europa prin Ucraina. Livrările prin punctul de intrare Sudzha au crescut ușor în comparație cu cantitatea de 41,3 mcm  trimisă vineri de Gazprom, dar nu suficient pentru a compensa lipsa gazelor care erau așteptate să fie pompate prin Nord Stream 1, sâmbătă.

”Defectele la care s-a referit partea rusă nu reprezintă un motiv tehnic pentru a opri operațiunile”, a afirmat autoritatea de reglementare în raportul său zilnic privind situația gazelor.

Comisarul european pentru Economie Paolo Gentiloni a asigurat, sâmbătă, că Uniunea Europeană este "bine pregătită" în caz de sistare totală a livrărilor de gaz rusesc, datorită stocurilor și măsurilor de reducere a consumului de energie.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
gaze