Situație inedită în sectorul energetic: prețul electricității pe bursă va coborî, marți, sub 1 leu pe MWh

Situație inedită în sectorul energetic: prețul electricității pe bursă va coborî, marți, sub 1 leu pe MWh
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2018

Prețul energiei electrice pe piața spot a bursei OPCOM va coborî marți, 1 mai, sub pragul de 1 leu pe MWh în mai multe intervale orare, iar media în orele de vârf de consum va fi mai mică decât în restul zilei, potrivit datelor postate pe site-ul operatorului bursier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, până la ora 7:00, prețul energiei va fi în jur de 0,3 lei pe MWh. La ora 8:00, prețul va urca la 10 lei, dar va coborî din nou sub 1 leu între orele 14:00 și 17:00. Ulterior, spre seară, va urca până la un maxim de 199 de lei pe MWh, la ora 21:00, scrie Agerpres.

Media zilnică de marți va fi de 34 de lei pe MWh, față de un preț mediu situat între 100 și 200 de lei, cât a fost în ultima perioadă.

BASF a primit acordul pentru a prelua active Bayer. Fuziunea Bayer-Monsanto, ambele cu afaceri în România, intră astfel în linie dreaptă pentru a crea cel mai mare grup integrat din sectorul mondial al pesticidelor și semnițelor CITEȘTE ȘI BASF a primit acordul pentru a prelua active Bayer. Fuziunea Bayer-Monsanto, ambele cu afaceri în România, intră astfel în linie dreaptă pentru a crea cel mai mare grup integrat din sectorul mondial al pesticidelor și semnițelor

Interesant este că, în orele de vârf de consum, adică în intervalul orar 9:00 - 20:00, prețul mediu (17,7 lei pe MWh) este mai mic decât cel din afara orelor de vârf de consum (51,6 lei pe MWh). De obicei este invers.

Totodată, o altă situație extrem de rară o vom întâlni marți în țările cu care piața spot din România este cuplată, adică Slovacia și Cehia, unde prețul energiei va fi negativ, adică utilizatorii vor primi bani pentru a consuma electricitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
electricitate
bursa