Spania extinde perioada de plafonare a prețului la gaze. Cine va beneficia de această măsură

Spania extinde perioada de plafonare a prețului la gaze. Cine va beneficia de această măsură
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2022

Spania va extinde până la finalul lui 2023 plafonarea creșterii prețului reglementat al gazelor pentru gospodării și IMM-uri, pentru a le ajuta să facă față majorării prețurilor energiei, a anunțat ministrul Energiei, Teresa Ribera, după reuniunea Guvernului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Măsura, care se aplică tuturor gospodăriilor care folosesc prețuri reglementate, indiferent de venit, a fost aprobată alături de un plan ce vizează cheltuirea a încă trei miliarde de euro pentru a-i ajuta pe consumatorii vulnerabili.

VIDEO Pastila de HR -Daniela Dobre, director executiv Green Environment Support: Este foarte important să identificăm abilitățile pe care le dețin oamenii noștri și să încercăm să lucrăm în acea direcție CITEȘTE ȘI VIDEO Pastila de HR -Daniela Dobre, director executiv Green Environment Support: Este foarte important să identificăm abilitățile pe care le dețin oamenii noștri și să încercăm să lucrăm în acea direcție

Creșterile de preț pe segmentul părții reglementate de stat a pieței sunt ajustate acum trimestrial și nu pot depăși 15%. Acest nivel de preț, de aproximativ 0,06 euro pe KWh, este mult mai scăzut decât cel de pe piața liberalizată.

,,Extindem beneficiile tarifelor la gaze pentru micii consumatori, indiferent dacă sunt IMM-uri sau familii", a declarat Ribera, informează Agerpres.

Pachetul aprobat marți face parte dintr-un plan mai amplu de combatere a inflației, în urma majorării prețurilor energiei, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

De asemenea, Guvernul de la Madrid a aprobat un nou tarif pentru a proteja 1,7 milioane de familii care trăiesc în clădiri cu încălzire centrală. Aceste gospodării trebuie să aibă instalate contoare individuale înainte de septembrie 2023 și să nu consume mai mult decât media din ultimii cinci ani.

Prețurile la gaze naturale în Europa au continuat să scadă, în condițiile în care cererea scăzută din cauza temperaturilor peste medie, dar și oferta abundentă grație intrărilor constante de gaze lichefiate au pus presiuni asupra prețurilor, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, la hub-ul de gaze TTF din Amsterdam, unde se stabilesc prețurile de referință pentru Europa, în jurul orei 08:58 GMT cotațiile futures la gaze cu livrare în luna următoare erau în scădere cu 13,50 euro, până la 116,50 euro pentru un Megawatt-oră, cel mai scăzut nivel înregistrat de la mijlocul lunii iunie.

,,Cererea redusă și aprovizionarea confortabilă continuă să pună presiuni. Noile prognoze meteo care arată spre temperaturi ridicate generează noi presiuni", susțin analiștii de la Engie EnergyScan.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
gaze