Ștefan Vuza plătește 127 milioane euro pe activele Oltchim. Profit.ro a anunțat că este în plin proces de strângere a banilor

Ștefan Vuza plătește 127 milioane euro pe activele Oltchim. Profit.ro a anunțat că este în plin proces de strângere a banilor
scris 27 oct 2017

Compania Chimcomplex a omului de afaceri Ștefan Vuza va plăti 127 milioane euro pe activele Oltchim, iar producătorul de profile PVC Dynamic Selling Group va achita 1,9 milioane euro pe un singur activ.

La acest preț se adaugă TVA.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Planul de reorganizare al Oltchim prevedea vânzarea combinatului pentru cel puțin 307 milioane euro, acesta fiind prețul cumulat de pornire al licitației.

Tranzacție între instituțiile statului: Energia vinde Agriculturii un sistem de irigații din Brăila cu aproape 2 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție între instituțiile statului: Energia vinde Agriculturii un sistem de irigații din Brăila cu aproape 2 milioane euro

Chimcomplex va prelua 6 pachete de active, iar Dynamic unul singur.

După cum a anunțat Profit.ro, Vuza se află în plin proces de strângere a fondurilor necesare, scoțând la vânzare numeroase active ale companiilor sale din grupul Serviciile Comerciale Române.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Oferta combinatului din Borzești vizează 6 pachete de active ale Oltchim, respectiv uzinele clor-alkali, uzina oxo-alcooli, uzinele propilen-oxid și polioli, pachetul "servicii site" (toate acestea integral), precum și, parțial, vagoanele de cale ferată ale Oltchim și uzina petrochimică VCM/PVC.

Tesla fuzionează cu SolarCity într-o tranzacție evaluată la 2,6 mld. dolari, cea mai mare din industria energiei solare CITEȘTE ȘI Tesla fuzionează cu SolarCity într-o tranzacție evaluată la 2,6 mld. dolari, cea mai mare din industria energiei solare

Cel mai scump dintre pachetele de active scoase la vânzare este cel care conține platforma petrochimică Bradu, cu un preț de pornire de 80 milioane euro, urmat de uzinele de propilen-oxid și polioli (59,4 milioane euro) și de "servicii site" (incinerare deșeuri, apă, mentenanță, capacități de stocare), cu preț de pornire de 52 milioane euro. 

În această săptămână, fondul de investiții White Tiger, cu capitaluri americane și britanice, a renunțat la a mai cumpăra active Oltchim, tranzacția urmând a fi derulată prin negocieri doar cu compania Chimcomplex a omului de afaceri Ștefan Vuza și producătorul de profile PVC Dynamic Selling Group.

Cele trei companii au fost anunțate oficial, săptămâna trecută, drept primii cumpărători de pachete de active scoase la vânzare de combinatul chimic insolvent Oltchim, administratorii judiciari ai combinatului finalizând discuțiile cu investitorii care au înaintat oferte angajante de cumpărare, după cum Profit.ro a relatat în premieră.

Grupul francez Total cumpără Maersk Oil din Danemarca, într-o tranzacție de 7,45 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Grupul francez Total cumpără Maersk Oil din Danemarca, într-o tranzacție de 7,45 miliarde dolari

Tranzacția este estimată să fie încheiată în prima parte a anului viitor.

Distribuitorul gălățean de profile PVC Dynamic Selling Group este controlat de oamenii de afaceri Gabriel Stoian și Cristian Stoleru.

Oltchim a intrat în procedură de insolvență la 30 ianuarie 2013, iar consorțiul format din Rominsolv SPRL și BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar. În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăți, prin nouă pachete de active.

Strategia de privatizare presupune obținerea unui preț cât mai mare pentru creditori.

Combinatul chimic Oltchim, aflat în insolvență și în plin proces de vânzare a activelor, a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 27,68 milioane lei (6,1 milioane euro), în creștere cu 48,8% față de perioada similară a anului trecut, pe fondul majorării afacerilor cu 27%, la peste 480 milioane lei.

Compania este controlată Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), fosta AVAS, aflată în coordonarea Ministerului Economiei, cu 54,8% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
oltchim
vanzare active oltchim
chimcomplex
white tiger
dynamic selling group
insolventa oltchim
privatizare oltchim