Studiu: Liderii de business susțin că tranziția la ''Net Zero CO2'' este cea mai mare provocare

Studiu: Liderii de business susțin că tranziția la ''Net Zero CO2'' este cea mai mare provocare
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2022

Aproape trei sferturi (71%) dintre liderii de afaceri din sectoarele auto, industrial, de producție și naval consideră că gestionarea tranziției la obiectivul de reducere a emisiilor de carbon "Net Zero" va fi cea mai mare provocare cu care s-a confruntat vreodată business-ul lor, reiese dintr-un studiu de specialitate citat de Agerpres.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

În același timp, conform cercetării "Latura Complexă a Sustenabilității", realizat la solicitarea Castrol, 62% dintre lucrătorii profesioniști cred că gestionarea tranziției "Net Zero" de CO2 va fi cea mai mare provocare cu care propriile afaceri s-au confruntat vreodată.

Piața globală a produselor și serviciilor dedicate animalelor de companie, estimată la 350 miliarde de dolari până în 2027 CITEȘTE ȘI Piața globală a produselor și serviciilor dedicate animalelor de companie, estimată la 350 miliarde de dolari până în 2027

Pentru aceste afaceri, cercetarea sugerează că sustenabilitatea va fi esențială pentru succesul comercial. Astfel, peste trei sferturi dintre oamenii de afaceri (76%) și 68% dintre lucrătorii profesioniști din studiu au spus că îmbunătățirea sustenabilității propriilor afaceri este cheia pentru satisfacerea nevoilor clienților.

De asemenea, șapte din zece liderii (71%) care activează în sectoarele auto, industrial, de producție și naval sunt de părere că gestionarea tranziției la obiectivul de reducere a emisiilor de carbon nete la zero va fi cea mai mare provocare cu care s-a confruntat vreodată afacerea lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
tranzitie energetica
net zero co2
certificate co2
reducere emisii de carbon