SUA ar putea impune tarife pe importurile de petrol pentru a-i proteja pe producătorii americani

SUA ar putea impune tarife pe importurile de petrol pentru a-i proteja pe producătorii americani
scris 5 apr 2020

Președintele american Donald Trump a avertizat că ar putea impune tarife pe importurile de petrol pentru a proteja angajații din sectorul american al energiei de prăbușirea prețurilor țițeiului, care a fost agravată de un război pe cota de piață dintre Rusia și Arabia Saudită.

”Dacă va fi nevoie să aplic tarife pentru petrolul care vine din afară sau dacă va trebui să fac ceva pentru a proteja zecile de mii de angajați din sectorul energiei și companiile noastre extraordinare care asigură toate aceste locuri de muncă, voi face tot ceea ce va fi necesar”, a declarat Trump la un briefing de presă pe tema epidemiei de coronavirus, relatează News.ro.

Liberty Galați, preluat de miliardarul Gupta, trimite angajați în șomaj tehnic și are perspective sumbre. Și șantierul naval Damen trimite angajații acasă CITEȘTE ȘI Liberty Galați, preluat de miliardarul Gupta, trimite angajați în șomaj tehnic și are perspective sumbre. Și șantierul naval Damen trimite angajații acasă

Prețurile petrolului au scăzut cu circa două treimi în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus care zdrobește cererea, în timp ce marii producători de petrol Rusia și Arabia Saudită au mărit peroducția în războiul lor pentru cota de piață.

Statele Unite  au devenit în ultimii ani cel mai mare producător de petrol din lume, uneori concurând la exporturi cu Rusia și membri ai OPEC.

În condițiile declinului prețurilor petrol, multe companii energetice americane puternic îndatorate riscă intrarea în faliment, în timp ce muncitorii riscă să fie concediați.

OPEC+ va dezbate luni reducerea producției. Cotațiile petrolului continuă avansul după saltul spectaculos de joi CITEȘTE ȘI OPEC+ va dezbate luni reducerea producției. Cotațiile petrolului continuă avansul după saltul spectaculos de joi

După o întâlnire cu directori din industria petrolieră care a avut loc vineri, Trump a spus că nu ia în considerare impunerea de tarife în acest moment, dar că acestea sunt un instrument care ar putea fi utilizat ”dacă nu vom fi tratați corect”.

Două grupuri industriale majore, American Petroleum Institute și American Fuel & Petrochemical Manufacturers, i-au transmis miercuri lui Trump, prin intermediul unei scrisori, că impunerea de tarife importurilor de petrol ar pune în pericol sectorul american de rafinare, întrucânt unele rafinării depind de țițeiul din străinătate.

În 2019, Statele Unite au importat 1 milion de barili de petrol pe zi din Rusia și Arabia Saudită, potrivit Administrației pentru Informații în Domeniul Energiei din Statele Unite.

AFM a prelungit la 30 octombrie sesiunea de depunere a dosarelor pentru Programul Stații de reîncărcare mașini electrice CITEȘTE ȘI AFM a prelungit la 30 octombrie sesiunea de depunere a dosarelor pentru Programul Stații de reîncărcare mașini electrice

Trump a reiterat sâmbătă că Arabia Saudită l-a informat că a convenit cu Rusia să reducă împreună producția de țiței cu o cantitate fără precedent de cel puțin 10 milioane de barili pe zi. Cele două țări nu au confirmat planul, afirmând că trebuie să discute modalități de stabilizare a piețelor petrolului.

OPEC și Rusia au amânat până pe 9 aprilie o reuniune care trebuie să aibă loc luni, au declarat surse din cadrul organizației, din cauza unei dispute dintre Arabia Saudită și Rusia referitoare la cine poartă vina pentru prăbușirea prețurilor petrolului.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
sua
tarife
trump