Sute de concedieri la Tesla, din cauza coronavirusului

Sute de concedieri la Tesla, din cauza coronavirusului
scris 5 apr 2020

Tesla concediază sute de angajați cu contracte temporare ai fabricilor de automobile și baterii din Statele Unite, unde activitățile sunt oprite ca urmare a restricțiilor impuse de autorități din cauza coronavirusului, au declarat trei angajați citați de CNBC.

Compania reduce numărul de contractori din forța sa de muncă, atât de la fabrica de vehicule din Fremont, California, cât și de la gigafabrica de baterii de lângă Reno, Nevada, arată News.ro.

Potrivit estimărilor făcute de persoane apropiate situației, măsura va afecta sute de persoane.

Salonul Auto Geneva revine: VW și-a inaugurat propriul stand virtual. Va fi deschis doar 2 săptămâni CITEȘTE ȘI Salonul Auto Geneva revine: VW și-a inaugurat propriul stand virtual. Va fi deschis doar 2 săptămâni

Acești angajați temporari, dintre care unii au lucrat ani de zile la Tesla, unii sperând că vor obține posturi full-time, au fost informați de această decizie la sfârșitul acestei săptămâni.

”Trebuie să vă informez cu profund regret că măsura de închidere a fabricii Tesla a fost prelungită din cauza pandemiei de COVID-19 și, drept rezultat, Tesla a solicitat încetarea imediată a tuturor contractelor temporare”, arată un memo al companiei de resurse umane Balance Staffing.

Au fost ridicate restricțiile de tonaj pe DN1 (E 60) Ploiești - Brașov CITEȘTE ȘI Au fost ridicate restricțiile de tonaj pe DN1 (E 60) Ploiești - Brașov

Compania de recrutare a spus lucrătorilor că ei vor rămâne angajați ai Balance Staffing și că vor putea obține alte locuri de muncă prin intermediul acesteia. Balance Staffing s-a mai angajat să facă eforturi pentru a readuce contractorii la Tesla, în viitor, dacă va fi posibil, și i-a reasigurat că aceste concedieri nu reflectă calitatea muncii lor, ci condițiile economice dificile.

Contractorii angajați temporar prin intermediul altor agenții de recrutare au primit joi și vineri  informări similare, potrivit angajaților care au vorbit cu CNBC.

Mecanicii și personalul trenurilor internaționale, exceptați de la obligația de izolare sau carantinare CITEȘTE ȘI Mecanicii și personalul trenurilor internaționale, exceptați de la obligația de izolare sau carantinare

Tesla și Balance nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Vineri, acțiunile Tesla au crescut cu peste 5%, pe fondul unei evoluții negative a bursei, în urma raportării de către companie a unor livrări de vehicule în primul trimestru care au mulțumit investitorii. Astfel, Tesla a livrat în primele trei luni ale acestui an circa 88.400 de vehicule și a produs 103.000.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
automobile
concedieri
coronavirus