SUA discută cu productori de energie pentru aprovizionarea Europei dacă Rusia invadează Ucraina

SUA discută cu productori de energie pentru aprovizionarea Europei dacă Rusia invadează Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2022

Statele Unite sunt implicate în discuții cu țări și companii importante producătoare de energie din întreaga lume cu privire la o posibilă reorientare a livrărilor către Europa dacă Rusia invadează Ucraina, au declarat oficiali înalți ai administrației Biden, citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o discuție cu reporterii, oficialii nu au menționat țările sau companiile specifice cu care au discutat pentru a asigura un flux neîntrerupt de energie în Europa pentru restul iernii, dar au spus că includ o gamă largă de furnizori, inclusiv vânzători de gaz natural lichefiat (GNL), scrie News.ro.

Analiză Termene.ro: 2020 - Cel mai profitabil an pentru producătorii de energie electrică într-o perioadă cu cele mai mici venituri CITEȘTE ȘI Analiză Termene.ro: 2020 - Cel mai profitabil an pentru producătorii de energie electrică într-o perioadă cu cele mai mici venituri

Reuters a relatat la începutul acestei luni că oficialii Departamentului de Stat discută despre planuri de urgență cu companiile energetice pentru a asigura aprovizionarea stabilă în Europa în cazul în care conflictul dintre Rusia și Ucraina ar întrerupe aprovizionarea Rusiei.

”Am lucrat pentru a identifica volume suplimentare de gaze naturale non-ruse din diferite zone ale lumii, din Africa de Nord și Orientul Mijlociu până în Asia și Statele Unite”, a declarat un înalt oficial al administrației, sub rezerva anonimatului.

”În mod corespunzător, suntem... în discuții cu marii producători de gaze naturale din întreaga lume pentru a înțelege capacitatea și dorința lor de a crește temporar producția de gaze naturale și de a aloca aceste volume cumpărătorilor europeni”, a spus oficialul.

Planul Casei Albe este complicat de faptul că producătorii mondiali de GNL produc deja cât de mult pot.

Reuters a scris că producătorii contactați le-au spus oficialilor guvernamentali americani că rezervele globale de gaze sunt reduse și că există puține disponibile pentru a înlocui volume mari din Rusia.

Rusia a desfășurat aproximativ 100.000 de militari în apropierea graniței cu Ucraina, înconjurând-o de la nord, est și sud, stârnind îngrijorare în vest că Moscova se pregătește pentru un nou asalt militar după invazia sa în Crimeea din 2014.

Guvernul rus neagă că plănuiește o invazie, iar Moscova a citat răspunsul occidental ca dovadă că Rusia este ținta, nu instigatorul, agresiunii.

Uniunea Europeană depinde de Rusia pentru aproximativ o treime din aprovizionarea cu gaze. Orice întrerupere a livrărilor de gaze de către Rusia către Europa ar exacerba criza energetică existentă cauzată de oferta insuficientă.

Prețurile record ale energiei au condus la creșterea facturilor la energie pentru consumatori, precum și a costurilor de afaceri și au stârnit proteste în unele țări.

Rusia furnizează în mod normal 40 de miliarde de metri cubi de gaze pe an Europei prin Ucraina, a declarat un înalt oficial al administrației, adăugând că țara a redus deja la jumătate livrările prin această rută.

„Pentru a ne asigura că Europa poate trece iarna și primăvara, ne așteptăm să fim pregătiți să asigurăm alivrări alternative care să acopere o majoritate semnificativă a deficitului potențial”, a spus oficialul.

Cheia pentru asigurarea aprovizionării a fost și identificarea locațiilor unde ar fi deficitul, a spus oficialul.

”Povestea Europei este să vă asigurați că aveți acces la locațiile potrivite din Europa care ar fi cele mai afectate de întreruperea aprovizionării din Rusia și unde stocurile sunt mai mici decât în ​​alte locuri din Europa”.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
energie
rusia