SURPRIZĂ Gigantul spaniol Iberdrola vrea să-și vândă parcurile eoliene onshore din România

SURPRIZĂ Gigantul spaniol Iberdrola vrea să-și vândă parcurile eoliene onshore din România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 14 oct 2022

Gigantul spaniol Iberdrola intenționează să-și vândă parcurile eoliene onshore din România, ca parte a unei strategii de strângere de numerar pentru a finanța proiecte mai profitabile de energie regenerabilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

Vânzarea, care include și activele din Ungaria, este evaluată până la 300 de milioane de euro.

Operațiunea de vânzare este estimată să fie lansată în următoarele săptămâni și să includă șase instalații eoliene din România și Ungaria, cu o capacitate totală de generare de 238 de megawați.

EXCLUSIV Criza energetică, premieră în România: Gaze înmagazinate, ipotecate la Bursa Română de Mărfuri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Criza energetică, premieră în România: Gaze înmagazinate, ipotecate la Bursa Română de Mărfuri

Iberdrola vinde activele pentru a finanța dezvoltarea de noi proiecte și rețele de energie regenerabilă pe principalele sale piețe din Marea Britanie, Statele Unite, Spania și Brazilia, conform Reuters.

Un purtător de cuvânt al Iberdrola a refuzat să comenteze.

Iberdrola a vândut recent un pachet de 49% din site-ul său offshore german Wikinger către Energy Infrastructure Partners (EIP) pentru 700 de milioane de euro.

Separat, în septembrie a lansat un proces de vânzare a unui pachet minoritar dintr-un portofoliu de 1,2 gigawați de active regenerabile din Spania.

EXCLUSIV INTERVIU Șeful diplomației economice a SUA: Sancțiunile împotriva Rusiei trebuie bine țintite. Să nu fie pedepsiți rușii care fug de război. Vrem finanțarea cât mai rapidă a proiectelor nucleare românești CITEȘTE ȘI EXCLUSIV INTERVIU Șeful diplomației economice a SUA: Sancțiunile împotriva Rusiei trebuie bine țintite. Să nu fie pedepsiți rușii care fug de război. Vrem finanțarea cât mai rapidă a proiectelor nucleare românești

În 2008, gigantul spaniel Iberdrola anunța că a preluat 50 de proiecte de centrale eoliene din Dobrogea de la Eolica, cu o putere instalată totală de 1.600 MW. 

Enel și Iberdrola au fost printre primele companii care s-au extins, cu prezențe în creștere în America Latină, America de Nord și Australia.

În 2019, Iberdrola a anunțat că va investi peste 300 milioane de euro în construcția unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 590 MW, cel mai mare proiect de acest tip din Europa și printre cele mai mari din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidrogen verde
energie regenerabila gaze hidrogen
parc eolian cogealac
eolica dobrogea iberdrola
energie eoliana dobrogea
hidrogen verde pnrr