SURPRIZĂ - Producătorul canadian de energie regenerabilă Grasshopper Energy și prințul Ștefan Sturdza semnează pentru proiecte de 1 miliard de dolari în România

SURPRIZĂ - Producătorul canadian de energie regenerabilă Grasshopper Energy și prințul Ștefan Sturdza semnează pentru proiecte de 1 miliard de dolari în România
scris 26 nov 2021

Producătorul canadian de energie din surse regenerabile Grasshopper Energy se extinde în România, printr-un parteneriat cu prințul Ștefan Sturdza, fiul afaceristului și fostului tenisman român Dimitrie Sturzda. Acordul vizează construcția de parcuri solare cu o capacitate de până la 1GW în România și presupune investiții de 1 miliard de dolari până în 2030.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Fondat în 2007, Grasshopper Energy dezvoltă și investește în parcuri solare, având active de 1,8 miliarde de dolari și proiecte în curs de dezvoltare în valoare de 6,5 miliarde de dolari, relevă date analizate de Profit.ro.

Ștefan Sturdza este fiul prințului Dimitrie Sturdza, afacerist român și fost jucător profesionist de tenis, descendent al domnitorului moldovean Ioan Sturdza.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Acordul cu prințul Sturdza este prezentat ca urmând să ajute România să își atingă obiectivul de a genera ecologic aproape 31% din necesarul total de energie.

România își propune să își mărească capacitatea de energie regenerabilă cu 7 GW până în 2030, pentru a putea atinge ținta fixată pentru producția de energie din surse regenerabile, de 30,7% din necesarul total.

viewscnt
Afla mai multe despre
grasshopper energy
printul stefan sturdza
dimitrie sturdza
proiecte solare romania
energie solara
energie regenerabila
investitie