Surpriză - Proprietarul parcului eolian Dorobanțu analizează vânzarea activelor din România

Surpriză - Proprietarul parcului eolian Dorobanțu analizează vânzarea activelor din România
scris 19 mai 2020

Proprietarul parcului eolian Dorobanțu, compania canadiană Jade Power Trust, analizează vânzarea activelor din România.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania a format un comitet special pentru a explora mai multe “opțiuni strategice”, inclusiv o eventuală vânzare, parțială sau totală, a operațiunilor, concentrate în sectorul energiei regenerabile din România.

O altă opțiune ar fi atragerea unui investitor strategic.

Compania nu a luat o decizie până la acest moment.

Starea de alertă - Operatorii de profil nu au dreptul să debranșeze niciun client de la rețelele de energie, gaze, apă și salubritate CITEȘTE ȘI Starea de alertă - Operatorii de profil nu au dreptul să debranșeze niciun client de la rețelele de energie, gaze, apă și salubritate

Fondată la Toronto în 2014, Jade Power Trust (fosta Transeastern Power Trust) a intrat pe piața românească în același an, odată cu preluarea a 11 microhidrocentrale, cu o capacitate totală de 5,1 MW, din cadrul proiectelor Rott, Zagra și Suha, unul dintre vânzători fiind compania Romenergo.

Canadienii au continuat să investească în România, în proiecte fotovoltaice și eoliene, iar în 2017 au cumpărat de la OMV Petrom parcul eolian Dorobanțu, cu o capacitate de 45 MW, pentru care au plătit 23 milioane de euro.

Compania a încercat să integreze în activitatea proprie și operațiuni de minerit bitcoin, la o “fermă” amplasată în apropierea parcului Dorobanțu, însă a abandonat proiectul după numai patru luni, în contextul prăbușirii prețurilor criptomonedelor pe piața internațională.

Jade Power a obținut venituri de 17,7 milioane de dolari canadieni în 2019, în urcare de la 17,3 milioane de dolari în anul anterior și un rezultat EBITDA ajustat de aproximativ 8,8 milioane de dolari, cu 49% peste câștigul din 2018.

Compania a produs un volum record de 155.263 MWh de energie electrică, cu creșteri pe toate segmentele.

viewscnt
Afla mai multe despre
jade power trust
blockchain power
parc eolian dorobantu
vanzare operatiuni
optiuni strategice
retragere romania