TABEL Motorina a coborât sub 7 lei/l în toate stațiile Petrom și Socar

TABEL Motorina a coborât sub 7 lei/l în toate stațiile Petrom și Socar

Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 14 dec 2023

Prețul motorinei a coborât sub pragul de 7 lei/l în toate stațiile Petrom și Socar și într-o stație Lukoil din capitală, în urma deciziei liderului pieței de a ieftini, astăzi,  combustibilul diesel cu 5 bani/l. Și benzina se situează sub 6,5 lei/l în 3 stații Petrom, 8 stații Lukoil și una Socar în urma reducerii cotațiilor internaționale ale țițeiului și produselor petroliere din ultima perioadă, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma ieftinirii de joi, prețul unui litru de motorină era de 6,95-6,98 lei în stațiile Petrom, și de 6,93-6,99 lei în cele trei stații Socar din capitală. Și Lukoil vindea joi dimineață diesel la un preț inferior pragului de 7 lei/l într-o stație, cea de pe bulevardul Preciziei, unde preșul era de 6,99 lei/l. la celelalte stații ale companiei controlate de gigantul rus, motorina costa 7,01 sau 7,02 lei/l.

Prețul benzinei era joi dimineață mai mic de 6,5 lei/l în stațiile Petrom de pe străzile Doctor Herescu, Jiului și la Petrom City, în cea Socar de pe strada Vasile Lascăr, și în 8 stații Lukoil.

FOTO Eroare? Guvernul estimează că va încasa începând cu 2026 un miliard de lei anual din impozitul specific impus sectorului de petrol și gaze, deși legislația prevede că acesta se aplică doar în 2024 și 2025 CITEȘTE ȘI FOTO Eroare? Guvernul estimează că va încasa începând cu 2026 un miliard de lei anual din impozitul specific impus sectorului de petrol și gaze, deși legislația prevede că acesta se aplică doar în 2024 și 2025

În ultima lună, raportat la prețurile de pe 14 noiembrie, motorina s-a ieftinit cu 37 de bani/l, iar benzina cu 19 bani/l, diferența dintre prețurile celor două tiprui decombustibili ajungând la 50 de bani/l, după ce ea s-a situat și la 1,5 lei/l.

Prețul petrolului Brent a coborât în ultimul timp în apropierea minimelor ultimelor 6 luni, tranzacționându-se luni la 75 dolari/baril, nivel nemaintâlnit din luna iulie.

Carburanții se vor scumpi anul viitor în 2 etape, de la 1 ianuarie și 1 iulie, în urma deciziei guvernului de a renunța la derogarea acordată în 2023, prin care accizele la benzină și motorină erau scutite de la indexarea cu rata inflației. Fiind an electoral însă, executivul a decis ca majorarea să nu fie făcută integral de la 1 ianuarie, ci 50% în prima zi a primului semestru și 50% în prima zi a celui de-al doilea semestru.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
omv
petrom
socar
lukoil
mol
rompetrol
scumpire
ieftinire