Telekom Romania: Vom intra pe piața energiei atunci când vom cunoaște toate detaliile liberalizării

Telekom Romania: Vom intra pe piața energiei atunci când vom cunoaște toate detaliile liberalizării
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 10 sep 2015

Telekom Romania Communications analizează în continuare posibilitatea intrării pe piața energiei electrice și așteaptă liberalizarea pieței pentru a construi un model de business clar și viabil, a declarat directorul general al grupului de firme Telekom Romania, Nikolai Beckers, într-o conferință.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Piața energiei electrice este una închisă, urmează să fie liberalizată în 2018, din câte am înțeles. Fără să cunoaștem toate datele pe care liberlizarea pieței le va aduce, nu putem construi un model de buisness clar și viabil. Subsidiara Deutsche Telekom din Ungaria, Magyar Telekom, are un business în sectorul energiei electrice. În România trebuie să mai așteptăm”, a spus Beckers.

În luna iulie, reprezentanții Telekom România au declarat că vor fi face de­mersurile legale pentru intrarea companiei pe piața energiei electrice.

“Analizăm piața locală de energie și ne vom construi planurile în conformitate cu reglementările în vigoare, impuse de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și în linie cu strategia grupului din care facem parte. Telekom România va face cunoscute la momentul potrivit planurile sale pe acest segment“, au declarat atunci reprezentanții Telekom Romania Communications.

Intrarea operatorului telecom pe acest segment de business este justificată de faptul că ambele tipuri de activitate interacționează direct cu milioane de consumatori.

La finele primului semestru al acestui an, compania avea 2,15 milioane de clienți pe segmental telefoniei fixe,în scădere cu 6,7% față de iunie 2014.

Acționarii Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) au hotărât, în noiembrie 2014, completarea obiectului de activitate al companiei cu "producția, transportul, distribuția și comercializarea energiei electrice.

Telekom Romania nu este singurul operator de comunicații care intră pe piața energie electrice. Astfel, RCS&RDS s-a autorizat la ANRE ca furnizor de energie electrică în aprilie 2013, iar din decembrie 2014 este trader pe piața de energie OPCOM.

Compania RCS&RDS este controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, care deține prin intermediul mai multor firme mai multe parcuri fotovoltaice.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
energie
piata