Termoenergetica oprește căldura în București

Termoenergetica oprește căldura în București
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2024

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță duminică încheierea sezonului de încălzire 2023 - 2024, având în vedere evoluția temperaturilor exterioare din ultima perioadă, precizând că vor fi inițiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul București. Și primarul general al Capitalei Nicușor a anunțat că duminică va fi sistată furnizarea agentului termic în sistem centralizat în Capitală. Anunțul a fost făcut în contextul în care edilul a fost întrebat ce le spune bucureștenilor care se plâng că au caloriferele fierbinți și plătesc agent termic deși afară este cald.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

„Chiar azi se oprește. Noi nu putem să estimăm noi, ci există un act normativ care ne spune cum să facem prima noapte în care temperatura este mai mică decât, dacă nu mă înșel, 10 grade”, a afirmat Nicușor Dan, duminică.

Acesta a explicat că locatarii care nu mai doresc să primească agent termic pot lua măsuri în acest sens prin Asociațiile de proprietari.

„Pe de altă parte, există opțiunea Asociației de Proprietari de a închide ei înșiși. Dar problema nu mai are obiect acum, că azi se închide”, adaugă edilul.

”Oprirea agentului termic pentru căldură este făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare și prin închiderea instalațiilor către consumatori, efectele fiind resimțite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore. Reducerea progresivă a temperaturii de livrare, oferă posibilitatea de a furniza căldură pe timpul nopții, în următoarele trei zile, până la stabilizarea temperaturilor exterioare. Măsura este luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 20.00 – 06.00"”, explică CMTEB.

Potrivit companiei, asociațiile de proprietari care doresc închiderea vanelor din subsolul imobilelor pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanții legali, la registratura instituției din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secțiile de termoficare de sector sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro.

De la măsura opririi furnizării agentului termic pentru încălzire fac excepție obiectivele speciale – spitale, creșe, școli, grădinițe, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanților legali ai acestor instituții.

viewscnt
Afla mai multe despre
termoenergetica
caldura
bucuresti