O fabrică a Kobayashi Pharmaceutical din Japonia, percheziționată în urma unor decese provocate de suplimente alimentare

O fabrică a Kobayashi Pharmaceutical din Japonia, percheziționată în urma unor decese provocate de suplimente alimentare
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2024

Oficialii japonezi din domeniul sănătății au percheziționat sâmbătă o fabrică a Kobayashi Pharmaceutical, după ce producătorul de medicamente din Japonia a raportat cinci decese posibil legate de suplimentele alimentare care folosesc drojdie de orez roșu, a declarat un oficial citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Ministerul Sănătății, Muncii și Bunăstării și orașul Osaka au inspectat în comun fabrica din Osaka care făcuse suplimentele care conțineau drojdie roșie ”Beni-Koji”, suspectată că ar fi cauzat daune sănătății, a spus oficialul ministerului, scrie News.ro.

Imaginile de știri au arătat oficiali intrând în fabrică, iar oficialul a spus că ministerul ar putea căuta în alte locații conexe.

Fabrica, care a fabricat produsul până în decembrie, a fost închisă din cauza vechimii facilității, a scris presa japoneză.

Compania din Osaka nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Yuko Tomiyama, șeful relațiilor cu investitorii al Kobayashi, a declarat pentru postul public NHK că firma intenționează să trateze cu sinceritate chestiunea și să coopereze pe deplin cu ancheta.

Kobayashi a declarat vineri că investighează o legătură suspectă între produse și efectele acestora asupra rinichilor, deoarece a primit rapoarte despre boli de rinichi legate de produse.

Până joi seară, 114 persoane au fost spitalizate și cinci au murit după ce au luat suplimente, care au fost comercializate ca ajutând la scăderea nivelului de colesterol, potrivit companiei.

Kobayashi a spus că examinează impactul asupra veniturilor al celor mai recente probleme.

Secretarul șef al cabinetului japonez, Yoshimasa Hayashi, a criticat marți compania pentru răspunsul său lent, spunând că este regretabil că Kobayashi a avut nevoie de două luni pentru a anunța impactul produselor sale asupra sănătății.

Compania a rechemat în ultimele zile produse cu Beni-Koji, după ce a primit raportări de afecțiuni ale rinichilor. Produsele sale sunt consumate și în locuri precum China, iar presa japoneză a spus că a fost raportat un caz de insuficiență renală acută în Taiwan.

O asociație a consumatorilor chinezi a cerut consumatorilor să nu mai folosească produsele afectate, spunând că este îngrijorată de riscul implicat de produsele Kobayashi, a informat vineri presa de stat.

Beni-Koji conține Monascus purpureus, un mucegai roșu care este folosit și drept colorant roșu în unele alimente. Acidul puberulic - un agent antibacterian și antimalaric puternic care poate fi produs din mucegai albastru și poate fi toxic - a fost confirmat într-un lot de produse care au cauzat plângeri de sănătate, a spus presa japoneză.

viewscnt
Afla mai multe despre
kobayashi pharmaceutical
suplimente