Traderul de energie din România al Enel, vândut furnizorului Enel Energie Muntenia. Ce valoare are compania în acte

Traderul de energie din România al Enel, vândut furnizorului Enel Energie Muntenia. Ce valoare are compania în acte
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 8 iul 2019

Enel Global Trading SpA, divizia de trading și comerț angro cu energie, materii prime și mărfuri a grupului italian omonim, își va vinde subsidiara românească Enel Trade România SRL, pe care o controlează integral și care operează pe piețele locale administrate de OPCOM, furnizorului de energie Enel Energie Muntenia, unul dintre cei mai mari din țară și de asemenea parte a grupului Enel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Enel Trade România SRL a terminat anul trecut cu pierderi de aproape 2,75 milioane lei, față de profitul net de 5,56 milioane lei din 2017, la o cifră de afaceri de 248,5 milioane lei, în scădere cu aproape 12% comparativ cu anul anterior.

Valoarea nominală a capitalului Enel Trade România SRL este de 21,25 milioane lei.

Guvernul schimbă astăzi OUG 114 pentru a lansa licitația 5G în telecom CITEȘTE ȘI Guvernul schimbă astăzi OUG 114 pentru a lansa licitația 5G în telecom

Furnizorul Enel Energie Muntenia a înregistrat în 2018 pierderi de aproape 7 milioane lei, în scădere amplă față de cea de peste 78 milioane lei din 2017, și o cifră de afaceri de 2,49 miliarde lei, cu 17% mai mare decât în anul anterior.

Compania este controlată de Enel SpA, cu 78% din capital, ceilalți acționari fiind Fondul Proprietatea (12%) și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) deținută de ministerul român de resort (10%).

Grupul italian Enel a înregistrat în primul trimestru din 2019 pierderi de peste 20 de milioane de euro din activitatea de furnizare a energiei în România, pe care o practică prin Enel Energie Muntenia și Enel Energie, evoluția ascendentă a prețurilor angro de pe OPCOM conducând la creșterea cheltuielilor cu achiziția de electricitate de pe bursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
enel energie muntenia
furnizori energie enel
pret energie
scumpire energie
trading energie
piete angro energie