Transelectrica are un nou director general, Corina Popescu, care a activat în trecut la OMV, Petrom și E.On

Transelectrica are un nou director general, Corina Popescu, care a activat în trecut la OMV, Petrom și E.On
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 31 mai 2017

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA va avea un nou director general executiv, în persoana fostului șef departament Power Asset OMV Petrom, care a mai îndeplinit și funcția de secretar de stat în Guvernul Cioloș, Georgeta-Corina Popescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia a fost luată miercuri de Consiliul de Supraveghere al Transelectrica și anunțată investitorilor, printr-un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB).

Poziția de director al Transelectrica este una extrem de importantă pe piața energiei, compania de stat fiind administratorului OPCOM, bursa centralizată pe care se tranzacționează atât energie electrică, cât și gaze naturale.

Germanii de la RWE preiau, în România, clienții furnizorului de energie Fidelis CITEȘTE ȘI Germanii de la RWE preiau, în România, clienții furnizorului de energie Fidelis

“Având în vedere încetarea la data de 31.05.2017 a calității de membru și Președinte al Directoratului a domnului Ion-Toni Teau, raportat la faptul că până la data de 31 mai 2017 nu a intervenit acceptarea expresă a mandatului de membru al Directoratului de către domnul Luca-Nicolae Iacobici, pentru asigurarea continuității activității Companiei, Consiliul de Supraveghere numește începând cu data de 01 iunie 2017, în funcția de Președinte al Directoratului, (denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” – al Societatii) al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA, pe doamna Georgeta-Corina Popescu”, se precizează în comunicatul Transelectrica.

În plus, a fost ales și un nou președinte al Consiliului de Supraveghere, în persoana fostului membru al Consiliului de Supraveghere CE Oltenia, Cristian-Eugen Radu.

Înainte de 2015, când a fost numită șef departament Power Asset OMV Petrom, Corina Popescu a mai activat timp de patru ani ca Director Sucursală OMV Trading GmbH Viena Austria – Sucursala București. Între 2008 și 2011 a fost Director Reglementări și Supraveghere Piață Energie Electrică E.ON România, după ce ocupase timp de un an poziția de Director al Departamentului de Achiziție Energie Electrică la E.on Moldova Furnizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
director
ceo
omv petrom