Transelectrica va finaliza în septembrie investiția în stația Iernut, care permite racordarea noii centrale Romgaz

Transelectrica va finaliza în septembrie investiția în stația Iernut, care permite racordarea noii centrale Romgaz
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2020

 Transelectrica va finaliza la sfârșitul lunii septembrie etapa din proiectul de modernizare derulat la stația de transformare Iernut, care permite racordarea noii centrale pe care o construiește Romgaz în acea zonă, potrivit unui comunicat al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA înregistrează progrese importante în derularea proiectelor de investiții, retehnologizare și modernizare, din stațiile electrice de transformare 400/220/110/6 kV Iernut și 220/110/20 kV Ungheni. La sfârșitul lunii septembrie 2020, va fi finalizată etapa din proiectul derulat în stația Iernut, prin care sunt create condițiile de racordare a viitoarei centrale de 430 MW în ciclu combinat Iernut, aparținând SNGN Romgaz SA. În ceea ce privește procesul de retehnologizare a Stației Ungheni, lucrările se desfășoară în graficul asumat", se arată în comunicat.

Președintele Directoratului Transelectrica, Cătălin Nițu, președintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, Adrian Goicea, alături de secretarul de stat responsabil de domeniul energiei în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Lucian Rusu, au verificat în această săptămână, stadiile investițiilor derulate pe șantierele celor două proiecte de importanță majoră pentru Sistemul Energetic Național, scrie Agerpres.

Elvețienii de la MET Group numesc un nou CEO în România, fost la OMV Petrom CITEȘTE ȘI Elvețienii de la MET Group numesc un nou CEO în România, fost la OMV Petrom

În Stația Electrică 400/200/110/6 kV Iernut se derulează o investiție complexă, cu o valoare de peste 30 de milioane de lei, care include montarea unui autotransformator, modernizarea sistemului de comandă-control al întregii stații electrice, racordarea Centralei Ciclu Combinat 430 MW, aparținând Romgaz, precum și lucrările de proiectare și execuție a sistemelor de protecție aferente liniilor electrice de racord ale grupurilor noi SPEE Iernut.

"Investiția pe care o desfășurăm în stația de la Iernut are o importanță deosebită, atât pentru Transelectrica și pentru Sistemul Electroenergetic Național, dar mai ales pentru dezvoltarea economiei naționale. Înțelegem nevoia acută de investiții și susținem efortul investițional pentru a dezvolta România, iar proiectele Transelectrica sunt motorul care angrenează evoluția economică a țării în ansamblu. Crearea condițiilor de racordare la SEN a unei noi centrale de producție a energiei electrice este un astfel de proiect menit să deschidă calea spre dezvoltare și să contribuie la siguranța în alimentare cu energie electrică a consumatorilor. De aceea, am monitorizat cu atenție această lucrare în ultimele 8 luni și alături de echipele de proiect ale Companiei și ale contractorilor am reușit să facem finalizăm etape importante ale proiectului", a declarat, la rândul său, Cătălin Nițu, președintele Directoratului Transelectrica.

Lucrările la Stația Iernut sunt realizate de SMART, filiala Transelectrica, având ca subcontractanți Retrasib, Dacom, Farben, Teletrans. Termenul de finalizare a întregii investiții din Stația Electrică Iernut este luna noiembrie 2021. Prin modernizarea și extinderea Stației Iernut se vor obține economii privind costul pierderilor de putere și costul de mentenanță.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
iernut
romgaz