Transgaz își face un sediu secundar la Brașov pentru proiectare și cercetare

Transgaz își face un sediu secundar la Brașov pentru proiectare și cercetare
scris 28 apr 2017

Ministerul Economiei a aprobat vineri, prin reprezentanții săi în adunarea generală a acționarilor companiei de stat Transgaz,înființarea unui sediu secundar al companiei la Brașov, fără personalitate juridică, care se va numi “Ateliere Proiectare Cercetare”, ce urmează să fie înregistrat la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Acționarii au aprobat totodată achiziționarea unor servicii de consultanță, de asistență sau de reprezentare juridică adiacente viitoarelor contracte de împrumut pentru cofinanțarea etapei I a proiectului gazoductului BRUA, în limita unui plafon de 200.000 euro, arată un comunicat transmis vineri Bursei de Valori București (BVB).

Ministerul Energiei a anunțat în martie că a emis autorizația de construire pentru gazoductul BRUA, un nou coridor european de transport al gazelor naturale care va interconecta Bulgaria, România, Ungaria și Austria, scrie News.ro.

Transgaz (simbol bursier TGN) a avut anul trecut un profit net de 606,05 milioane lei.

Transgaz este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deține 58,5% din acțiuni. Compania este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 4,4 miliarde lei (circa 1 miliard de euro).

Profit.ro organizează, în 15 mai, la Hotel Intercontinental, cu începere de la ora 9.00, Profit Energy.forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții autorităților și asociațiilor de reglementare din domeniul energiei, șefi de companii care activează în sectorul energetic, avocați și consultanți, pentru a dezbate provocările actuale și viitorul sectoarelor energetice. Pentru detalii și înregistrări, AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz