Siemens Gamesa a semnat un acord cu Eurowind Energy pentru furnizarea de turbine eoliene către parcul de la Pecineaga. Compania nu a mai avut din 2014 astfel de livrări în România, pe fondul reducerii subvențiilor

Siemens Gamesa a semnat un acord cu Eurowind Energy pentru furnizarea de turbine eoliene către parcul de la Pecineaga. Compania nu a mai avut din 2014 astfel de livrări în România, pe fondul reducerii subvențiilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 aug 2022
Producătorul spaniol Siemens Gamesa Renewable Energy a semnat un acord cu compania daneză Eurowind Energy pentru furnizarea de turbine eoliene destinate unui proiect de 48 MW din România, prima comandă pe piața locală din 2014 încoace, relevă date analizate de Profit.ro.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Acordul cu Eurowind prevede furnizarea a opt turbine SG 6.6-170 pentru proiectul eolian Pecineaga, județul Constanța, cu o putere instalată de 48 MW. Instalația ar urma să fie realizată în a doua jumătate a anului 2024.
CONFIRMARE Listarea Hidroelectrica poate fi amânată. Un nou termen maxim, avansat însă de autorități CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Listarea Hidroelectrica poate fi amânată. Un nou termen maxim, avansat însă de autorități

Companiile au semnat, de asemenea, un acord de servicii pe 20 de ani care acoperă întreținerea turbinelor în această perioadă.

România a înregistrat un boom în industria eoliană începând din 2010 și până în 2013-2014, datorită subvențiilor guvernamentale pentru acest sector.

Din 2013, autoritățile de la București au început să taie semnificativ din subvențiile acordate producătorilor de energie regenerabilă sub formă de certificate verzi adăugate pe facturile de curent electric ale tuturor consumatorilor de energie electrică din România, pentru a ține sub control prețul final plătit de clienți. De asemenea, a fost plafonată acreditarea capacităților de producție de energie regenerabilă noi pentru accesul la schema de sprijin pe bază de certificate verzi.
 
Reducerea subvențiilor, cele mai generoase din Europa la debutul schemei de sprijin pentru energia regenerabilă, a continuat și în anii următori, astfel încât, de câțiva ani, organizațiile profesionale ale industriei se plâng că mulți producători de energie verde nu-și mai pot acoperi costurile și intră în insolvență sau faliment. Generozitatea subvențiilor a redus o perioadă prețul energiei pe piețele angro, dar l-a majorat la consumatorii finali.
viewscnt
Afla mai multe despre
siemens gamesa
eurowind energy
pecineaga