Tranzacție: Lituanienii de la INVL Renewable Energy se extind în România. Acord pentru 6 proiecte fotovoltaice cu o capacitate de 103 MW

Tranzacție: Lituanienii de la INVL Renewable Energy se extind în România. Acord pentru 6 proiecte fotovoltaice cu o capacitate de 103 MW
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 sep 2022

Fondul INVL Renewable Energy Fund I, administrat de INVL Asset Management, cea mai importantă companie de gestionare a activelor din Lituania, a semnat un acord pentru achiziția a șase proiecte fotovoltaice în România, cu o capacitate totală de aproape 103 MW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

INVL Renewable Energy Fund I și-a început activitatea în România în această vară, anunțând atunci că va investi aproximativ 120 milioane de euro în dezvoltarea a două parcuri solare preluate de la companii locale, cu o capacitate totală preconizată de 166 MW.

Fondul a semnat acum pentru achiziția altor șase proiecte fotovoltaice, cu o putere agregată de 102,7 MW. În urma tranzacțiilor, portofoliul din România va crește la 268,7 MW, în timp ce valoarea investițiilor ar urma să depășească 200 milioane de euro.

Gigantul petrolier american ExxonMobil oprește din cauza grevelor două rafinării din Franța, ce asigură aproape o treime din capacitatea de procesare de țiței a țării CITEȘTE ȘI Gigantul petrolier american ExxonMobil oprește din cauza grevelor două rafinării din Franța, ce asigură aproape o treime din capacitatea de procesare de țiței a țării

Proiectele se află în stadiu avansat de dezvoltare și au primit deja aprobările pentru conectarea la rețeaua electrică națională, potrivit fondului.

INVL Renewable Energy estimează că noile centrale solare vor deveni operaționale începând cu anul 2024, punerea în funcțiune a întregului portofoliu fiind așteptată în a doua jumătate a anului 2025.

"Atractivitatea pieței românești crește rapid. Observăm o creștere constantă a interesului din partea investitorilor străini pentru sectorul energiei regenerabile din țară. Investițiile fondului nostru în proiecte de energie durabilă sunt deja destul de semnificative și continuăm să căutăm în mod activ noi ținte de achiziție pe piață", spune Liudas Liutkevičius, Managing Partner la INVL Renewable Energy Fund I.

După noile achiziții, INVL Renewable Energy ajunge la un portofoliu total de energie regenerabilă de aproape 309 MW, în România și Polonia.

Fondul se concentrează pe regiunea Europei Centrale și de Est, dar are în vedere oportunități de investiții și în țările baltice și se așteaptă ca până la sfârșitul acestui an să își crească portofoliul de proiecte în curs de dezvoltare la peste 400 MW și să finalizeze lucrările de construcție ale tuturor proiectelor până în decembrie 2025.

INVL Renewable Energy este un subfond de investiții în proiecte de energie regenerabilă al INVL Asset Management, cel mai mare administrator de active din Lituania. INVL Asset Management este parte a Invalda INVL, printre principalele grupuri baltice de gestionare a investițiilor și de asigurări de viață.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
invl renewable energy fund i
invalda invl lituania
proiecte fotovoltaice
achizitie
parcuri solare
investitii energie regenerabila