Tranzacție: O companie din Grupul GSP preia activități aparținând unor companii ale Grupului Schlumberger

Tranzacție: O companie din Grupul GSP preia activități aparținând unor companii ale Grupului Schlumberger
scris 29 dec 2021

Compania Forasol, membră a Grupului GSP,  deținut de Gabriel Comănescu, a preluat o serie de linii de afacere, din România, aferente unor activități din domeniul serviciilor petroliere aparținând unor companii ale grupului american Schlumberger.

Forasol, înființată în 2018, are ca obiect principal de activitate servicii anexe extracției petrolului brut și gazelor naturale.

Principala activitate a Grupului GSP constă în furnizarea serviciilor/produselor legate de activitatea platformelor marine, societățile membre ale acestui grup având capabilitatea de a asigura o prezență pe mai multe arii de activitate ce se circumscriu serviciilor de construcții a platformelor offshore și a structurilor subacvatice, serviciilor de mentenanță, serviciilor de management integrat de proiect, precum și serviciilor conexe acestora, cum ar fi: servicii de prevenire și stingere a incendiilor, servicii de catering, servicii de decontaminare, precum și servicii de transport offshore cu elicoptere.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

Grupul Schlumberger este furnizor de tehnologie și servicii pentru industria petrolieră, fiind specializat în proiectarea, dezvoltarea și furnizarea de tehnologie aferentă operațiunilor/etapelor de extracție a petrolului și gazelor naturale.

Tranzacția presupune transferul unor activități din domeniul serviciilor petroliere constând în: servicii de bază de echipamente de control a solidelor și fluidelor de foraj, precum și reparații sonde, servicii de bază de extracție/ridicare artificială a petrolului prin pompe cu cavitate progresivă, servicii de foraj direcțional de bază și măsurători, servicii de cimentare, servicii de evaluare prin cablu (wireline), servicii de testare a sondelor, servicii privind intervenția la sondă prin tubulatură flexibilă și servicii de stimulare a sondelor, servicii de bază de extracție/ridicare artificială a petrolului prin pompe submersibile electrice.

Aceste linii de afacere aparțin companiilor M-I Petrogas Services România S.R.L., Schlumberger Oilfield Europe Suport S.R.L. și Schlumberger România S.R.L., membre ale Grupului Schlumberger.

VIDEO Guvernul semnează pentru viitorul metrou din Cluj-Napoca. Cât costă și când va fi gata CITEȘTE ȘI VIDEO Guvernul semnează pentru viitorul metrou din Cluj-Napoca. Cât costă și când va fi gata

M-I Petrogas Services România S.R.L. are ca obiect principal de activitate servicii conexe extracției petrolului brut și gazelor naturale. Societatea oferă produse și servicii pentru fluidele de foraj, deschiderea de formațiuni productive, completare și reparații sonde.

Schlumberger Oilfield Europe Suport S.R.L. este specializată în activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea, activând, în principal, ca centru de servicii suport pentru diverse entități din cadrul grupului. 

Schlumberger România  S.R.L. desfășoară activități de servicii conexe extracției petrolului brut și gazelor naturale.

În urmă cu un an, concernul american Schlumberger a decis să mute controlul direct asupra producătorului de instalații și echipamente pentru industria petrolieră Cameron România, deținător a două fabrici de profil pe plan local, de la o subsidiară a sa din Olanda la una din Luxemburg, prin intermediul unei tranzacții care a implicat și plata unei sume de bani.

Operatorul offshore Grup Servicii Petroliere (GSP) este cel mai mare contractor și furnizor român de servicii petroliere offshore la Marea Neagră.

viewscnt
Afla mai multe despre
gsp
schlumberger
petrol