Tudose, despre creșterea prețului la carburanți: Nu este influența accizei, fiindcă acciza încă nu a intrat în vigoare

Tudose, despre creșterea prețului la carburanți: Nu este influența accizei, fiindcă acciza încă nu a intrat în vigoare
scris 12 sep 2017

Premierul Mihai Tudose a declarat, marți, la Parlament, că nu decizia de a introduce supraacciza la carburanți a generat creșteri de prețuri la pompă pentru că nu a intrat încă în vigoare și a precizat că în următoarea perioada are programate întâlniri cu reprezentanții companiilor petroliere, iar în cazul în care va constata că prețurile au crescut preventiv va lua măsuri în consecință.

„Prețul nu poate numai să scadă, dar în mod cert nu este influența accizei, fiindcă acciza încă nu a intrat în vigoare”, a declarant Mihai Tudose întrebat despre creșterea prețurilor carburanților la pompă, scrie News.ro.

El a precizat că nu crede că prețurile carburanților au crescut „preventiv”, în așteptarea introducerii supraaccizei pentru ca șocul pe piață să fie diminuat.

Uraganul Irma a lăsat 10 milioane de oameni fără curent electric. Va fi cea mai lungă perioadă până la refacerea rețelei din istoria SUA CITEȘTE ȘI Uraganul Irma a lăsat 10 milioane de oameni fără curent electric. Va fi cea mai lungă perioadă până la refacerea rețelei din istoria SUA

„O să avem o discuție pe 15-16 septembrie, să vedem exact care a fost influența. Dacă barilul a crescut, o să avem o discuție, dacă au avut alte cheltuieli, este altă discuție, iar dacă a crescut artificial, cred că nu mai avem nicio discuție”, a subliniat șeful Guvernului.

La rândul său liderul PSD, Liviu Dragnea, a acuzat Guvernul condus de Dacian Cioloș pentru situația prezentă, afirmând că deciziile acestuia au „costat șapte miliarde”.

„Haideți să nu uităm că atunci când guvernul Cioloș nu a acceptat rugămintea mea și a noastră să proroge eliminarea taxei pe stâlp, acciza și TVA, noi spunând clar în campania electorală că vrem să le prorogăm cu încă un an de zile, iar asta ne-a costat șapte miliarde, argumentele mincinoase de la acea vrem au fost – vor scădea prețurile și la energie, pentru că venim cu taxa pe stâlp și la pompă. Deci sunt șapte miliarde pe care nu le-au plătit aceste mari companii, dar românul nu a simțit nimic. Noi am spus de atunci că nu se vor micșora prețurile și e bine să nu uităm asta, pentru că de asta nu mai am foarte mare încredere în argumentele și cauzele sau motivele pentru care se micșorează sau se măresc prețurile la carburanți”, a declarat Dragnea.

viewscnt
Afla mai multe despre
mihai tudose
carburanti