Turbinele eoliene asigură aproape jumătate din consumul de electricitate al României

Turbinele eoliene asigură aproape jumătate din consumul de electricitate al României
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2023

România își asigură peste 40% din consumul de electricitate din surse eoliene, marți în jurul orelor prânzului, în contextul în care Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic valabil în Muntenia, sud-vestul Moldovei și pe litoral.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Astfel, la ora 12:30, turbinele eoliene produceau 2.418 MW, potrivit datelor Transelectrica, ce reflectă starea sectorului energetic national în timp real, arată Hotnews.ro.

Danezii au primit aviz de racordare pentru unul din cele mai vechi proiecte de parcuri eoliene din România. Primele teste au fost în 2008, lângă casa unui fost șef ANRE CITEȘTE ȘI Danezii au primit aviz de racordare pentru unul din cele mai vechi proiecte de parcuri eoliene din România. Primele teste au fost în 2008, lângă casa unui fost șef ANRE

La acel moment, consumul total național era 5.909 MW, producția se ridica la 7.179 MW, iar surplusul de 1.270 MW era exportat.

Turbinele eoliene din România au o capacitate instalată totală de 3.026 MW, după cum arată datele ANRE. Ceea ce înseamnă că, marți la prânz, majoritatea turbinelor erau în funcțiune.

Pe locul doi în topul surselor de producere a energiei se aflau, la ora menționată, cele nucleare (1.310 MW), urmate de sursele hidro (1.224 MW) și cărbune (811 MW).

Din panouri fotovoltaice se obțineau 691 MW, din hidrocarburi – 680 MW, iar din biomasă, 41 MW.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic valabil în Muntenia, sud-vestul Moldovei și pe litoral, valabil până la ora 23.00.

În aceste zone sunt concentrate cele mai multe parcuri eoliene din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
turbine eoliene
electricitate