UE cere opiniile statelor membre în privința gazoductului rusesc Nord Stream 2

UE cere opiniile statelor membre în privința gazoductului rusesc Nord Stream 2
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2017

Comisia Europeană a invitat statele membre să își exprime opiniile față de gazoductul rusesc Nord Stream 2, care va dubla capacitatea de transport conductei actuale prin care Rusia livrează gaze în Germania, pe sub Marea Baltică, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Publicația daneză Politiken a relatat miercuri că Uniunea Europeană s-a oferit să negocieze cu Rusia îb umele statelor membre, scrie News.ro.

Într-o scrisoare adresată guvernului danez obținută de publicație, Comisia invită statele membre să își exprime opiniile despre Nord Stream 2 și clarifică că gazoductul nu poate funcționa într-un ”vid legislativ”.

Comisia va cere statelor membre permisiunea de a iniția negocieri cu Rusia pentru a ajunge la un acord potrivit căruia proiecte precum Nord Stream 2 trebuie să respecte principiile majore ale cadrului legal al Uniunii Europene.

Cum se va schimba modul în care va fi utilizat Galaxy S8, ca urmare a ecranului Infinity CITEȘTE ȘI Cum se va schimba modul în care va fi utilizat Galaxy S8, ca urmare a ecranului Infinity

UE este divizată între statele răsăritele și cele baltice, care consideră că o conductă nouă pe sub Marea Baltică face Europa ostativă Moscovei, și cele nordice, în special Germania, pentru care beneficiile economice sunt prioritare.

Între acționarii Nord Stream 2 se numără Gazprom,Royal Dutch Shell și Engie. Noul proiect Nord Stream-2 constă în construcția altor două conducte pe sub Marea Baltică, din Rusia spre Germania, dublând capacitatea de livrare la 110 miliarde de metri cubi pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2