UE promite că va diversifica sursele de aprovizionare cu gaze și va căuta alte surse de energie

UE promite că va diversifica sursele de aprovizionare cu gaze și va căuta alte surse de energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2022

Trimisul special al Uniunii Europene pentru Regiunea Indo-Pacífic, Gabriele Visentin, a subliniat joi "flagranta lipsă de respect față de legea internațională" manifestată de a Rusia prin atacarea Ucrainei și a dat asigurări că blocul comunitar, care pregătește noi sancțiuni pentru Moscova, va diversifica sursele de aprovizionare cu energie, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Ceea ce va face UE va fi să diversifice sursele de aprovizionare cu gaze și să se îndrepte tot mai mult către alți furnizori", a declarat Visentin pentru EFE, subliniind interesul pentru hidrogenul verde sau gazele naturale lichefiate și posibilitatea unor acorduri cu Japonia și Coreea de Sud, scrie Agerpres.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Gazele reprezintă 24% din mixul energetic al UE, care importă 90% din gazele utilizate. 40% din aceste importuri sunt furnizate de compania rusă Gazprom, o situație care a pus în alertă autoritățile comunitare, în contextul escaladării conflictului între Rusia și Ucraina.

Visentin a participat la o întâlnire privind strategiile de cooperare între UE și Indo-Pacific, la Singapore, după o reuniune ce a avut loc săptămâna aceasta în Franța, între blocul comunitar și această regiune, în care se află șase membri din G20 (țări dezvoltate și emergente): Australia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia și Japonia.

Trimisul special al UE a profitat de ocazie pentru a denunța "flagranta încălcare a legii internaționale și a suveranității naționale" de către Rusia, prin atacarea Ucrainei, ceea ce, a subliniat Visentin, fără a menționa direct pe cineva, "ar trebui să fie o lecție pentru toată lumea".

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Diplomatul a declarat pentru EFE că are încredere în "severitatea" noilor sancțiuni privind sectoarele strategice ale Rusiei, după cum a avertizat președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, și că acestea vor fi aprobate cu promptitudine și "în unanimitate".

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi, într-o alocuțiune televizată surpriză, o operațiune militară în Ucraina pentru a-i apăra pe separatiștii din estul țării, declanșând cea mai gravă criză de securitate cu care s-a confruntat Europa în ultimele decenii.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
uniunea europeana