ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei – investiții de câte 8 miliarde lei în canalizări și reabilitări termice, 1 miliard euro pentru gaze, precum și alte proiecte energetice

ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei – investiții de câte 8 miliarde lei în canalizări și reabilitări termice, 1 miliard euro pentru gaze, precum și alte proiecte energetice
scris 1 iul 2020

Planul național de investiții și relansare economică elaborat de Guvernul PNL Orban și analizat de Profit.ro include promisiuni de investiții de câte 8 miliarde lei în extinderea rețelelor de apă și canalizare, precum și în reabilitări termice de clădiri.

Documentul, cu investiții promise de 100 miliarde euro pe 10 ani, va fi prezentat astăzi oficial în prezența președintelui Klaus Iohannis.

Cum va fi relansată economia, puternic afectată după criza COVID-19, și ce se va întâmpla pe piața bancară, precum și cu fondurile de investiții și cele de pensii, bursa și societățile de asigurări va fi detaliat suplimentar de cei mai importanți jucători în domeniu la Videoconferința - 
Profit.ro Financial Forum 

„Finanțăm repornirea economiei“. Detalii pot fi aflate AICI

INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării” CITEȘTE ȘI INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării”

"Pentru perioada 2021-2027 se alocă un buget de circa 8 miliarde de lei pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, pentru finanțarea a 750 de proiecte, dintre care 600 în mediul rural și 150 în mediul urban", se menționează în document, în care mai sunt amintite și "Alte investiții pentru 500 de microstații de tratare, fose septice și sisteme alimentare cu apă, cu o valoare de 250 milioane lei".

Tot acolo se afirmă că, în perioada 2021-2027, Guvernul își propune să reabiliteze și să modernizeze circa 20.000 km de drumuri locale, cu o valoare de aproximativ 20 de miliarde lei, și 7.000 de km de drumuri județene, pentru care se vor aloca 12 de miliarde lei.

FOTO FREEDOM: Cum te îmbraci în evadare CITEȘTE ȘI FOTO FREEDOM: Cum te îmbraci în evadare

"Guvernul va aloca 1 miliard de euro în cadrul multianual 2021-2027, dintr-un un buget total estimat la 9,6 miliarde lei, pentru extinderea și înființarea de noi rețele inteligente de gaze naturale, în scopul racordării a 70% dintre locuințele din România", mai prevede programul.

Documentul amintește și o Strategie de renovare, termoficare și reabilitare energetică a clădirilor și de reabilitare a clădirilor cu risc seismic, care prevede reabilitarea termică a 45.000 de clădiri, cu o valoare estimată de 8 miliarde de lei, consolidarea la nivel național a 300 de imobile cu risc seismic ridicat, cu o valoare estimată de 1 miliard de lei, precum și modernizarea infrastructurii de termoficare în 15 unități administrativ teritoriale, cu o valoare totală de 650 milioane de lei.

Progrese în reglementarea recunoașterii faciale CITEȘTE ȘI Progrese în reglementarea recunoașterii faciale

Guvernul mai promite locuințe pentru specialiști în sănătate, învățământ și alte categorii socio-profesionale, mai precis "10.000 de unități locative pentru specialiști (2 miliarde de lei) și 5.000 unități locative pentru tineri, destinate închirierii (1 miliard de lei)", precum și "reabilitare monumente istorice, patrimoniu cultural și sedii administrative – 2 miliarde lei".

Alte promisiuni ale Executivului sunt "Lansarea programelor de creștere a eficienței energetice în clădiri publice și private în anul 2020, cu o alocare financiară cumulată de aproximativ 813 milioane lei", "Implementarea programului de creștere a eficienței energetice în complexurile de producere a energiei", cu o alocare financiară de 628 milioane lei în 2020, precum și "demararea programului de reducere a emisiilor prin împădurirea terenurilor  în anul 2020, cu un buget de 59 milioane lei".

VIDEO Fabrică ilegală de...elicoptere, descoperită de inspectori CITEȘTE ȘI VIDEO Fabrică ilegală de...elicoptere, descoperită de inspectori

Guvernul se mai angajează la:

• Continuarea programelor Rabla și Rabla Plus. Cele două programe beneficiază de o alocare financiară cumulată în anul 2020 de  545 milioane lei;
• Continuarea programului de dezvoltare a infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor electrice în România, atât în localități, cât și la nivelul autostrăzilor, drumurilor naționale și europene - alocare financiară cumulată în anul 2020 de aproximativ 268 milioane lei.
• Continuarea programelor de dezvoltare a transportului „verde” prin finanțarea autobuzelor electrice/gnc în municipii și localități. Lansarea unei noi sesiuni în anul 2020 beneficiază de o alocare financiară cumulată de aproximativ 930 milioane lei.

Videoconferinta, transmisă în direct și la Profit TV, este organizată cu sprijinul: Alpha Bank, Bursa de Valori București, CEC Bank, Depozitarul Central, Fan Courier, Groupama Asigurari, ING Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Roca Investments, Sif Banat-Crisana și Sif Muntenia.

viewscnt
Afla mai multe despre
extindere retele apa potabila canalizare
reabilitare termica cladiri
extindere retele distributie gaze naturale